Kids Mama en zo

Kindertandjes poetsen… mijn tips!

tanden poetsen, tandjes poetsen, tanden poetsen kinderen, tanden poetsen peuter, tanden poetsen dreumes, kleuter, kinderen, tips, mamablog, mamablogger, lalogblog, lalog.nl, lalog

Tandjes poetsen. Toegeven: ook bij ons in huis gaat dit niet altijd even soepel. En waarom dit dan zo’n drama moet worden bij die meiden van ons, is mij een raadsel. Jullie hebben het vast ook met je kindje(s). Lekker dan, denk je op zo’n moment, aan het einde van de dag moet er blijkbaar dus nog even gestierd worden. Zo jammer. Misschien dat mijn 3 tips die ik gebruik jou ook wel kunnen helpen. Oh, en die laatste is niet echt opvoedkundig verantwoord maar het werkt wel πŸ˜‰

Tandenpoetsritueel

Zoals in vrijwel elk huishouden met kleine kinderen is het hele tandenpoetsritueel bij ons dus ook wel eens een regelrecht drama. Lekker aan het einde van de dag, net voordat ze moeten gaan slapen, raken ze nog helemaal opgefokt omdat ze door een onverklaarbare reden geen tandjes willen poetsen. Noor is vier jaar, Lot is twee dus inmiddels heb ik redelijk wat tandenpoetservaring opgedaan en gewapend met deze 3 troeven durf ik het ondertussen wel aan.
tanden poetsen, tandjes poetsen, tanden poetsen kinderen, tanden poetsen peuter, tanden poetsen dreumes, kleuter, kinderen, tips, mamablog, mamablogger, lalogblog, lalog.nl, lalog

3 tips

1- Liedje zingen
Hier begin ik eigenlijk altijd mee en meestal gaat dit ook in één keer goed! Ik zing een liedje, meestal twee of drie keer, en aan het einde zijn we klaar met poetsen. Zo weten ze waar ze aan toe zijn en dit werkt goed! Meestal zing ik een paar keer het hele ‘A, B, C’-liedje, dan steken ze er ook nog wat van op πŸ˜‰

2- Tandenpoetskaart
Een tandenpoetskaart (hier zijn leuke gratis printables te vinden!)Β met voorbeeldjes vinden de meiden ook erg interessant. Eerst poetsen ze dan zelf met behulp van de kaart en daarna ik of Wim en “controleren” de meiden met de kaart of we het wel goed doen. Vaak gebruiken we dit een tijdje en daarna zijn ze het weer beu. Terug dus naar liedjes zingen of tip 3…

3- Dreigen!
Zo verantwoord als tip 1, met het heleΒ ABC leren tijden het tanden poetsen, is dit niet. Verre van zelfs. Mijn laatste redmiddel is dreigen dat we geen boekje meer lezen voor het slapen gaan als ze nu echt niet naar de badkamer komen om tanden te poetsen/hun mond niet open doen/niet stil blijven staan and so on. Tja, dit werkt wel als een trein πŸ˜‰

Hoe gaat het tanden poetsen bij jullie thuis?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Facebook
Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *