Interieur & thuis

Gepersonaliseerde DIY kids knutselhoek!

diy, knutselhoek, kids hoek, kinderhoek, knutselen, spelen, interieur, wonen, huiskamer, do it yourself, blog, blogger, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblogTegenwoordig is er niet alleen een speelhoek maar ook een heuse knutselhoek te vinden in onze woonkamer. Ge-wel-dig want wat was ik al die zooi aan de eettafel beu. Overal kleurplaten, stiften, kleurpotloden, lijm, klei… En dan hebben we het nog niet eens over elke keer de kids op en af de stoel hijsen waar mama dan weer bij nodig was. Zucht. Het moest anders bedacht ik me ineens en zomaar in een middagje zette ik deze eigen, gepersonaliseerde knutselplek voor de meiden in elkaar. They love it! En ik ook. Ik laat ‘m vandaag zien op de blog!

De basis

diy, knutselhoek, kids hoek, kinderhoek, knutselen, spelen, interieur, wonen, huiskamer, do it yourself, blog, blogger, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog
Eerst zocht ik een fijne plek uit en dat werd naast de eettafel. Zo zitten de meiden tussen de woonkeuken en woonkamer in en kan ik ze vanuit de hele kamer in de gaten houden 😉 Eerst stonden hier een grote plant en een tafeltje met mijn plantenkistje. Die ik heb omgewisseld voor een oud ladekastje dat ik nog op zolder had staan en een tafel en stoeltjes van Ikea. Dat is eigenlijk de hele basis natuurlijk want meer heb je niet nodig. Maar: het kan ook anders!

Personaliseren maar!

diy, knutselhoek, kids hoek, kinderhoek, knutselen, spelen, interieur, wonen, huiskamer, do it yourself, blog, blogger, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog

Leuk he! Ik had nog een rol behang van Noor’s kamer ergens op zolder slingeren en ging daarmee aan de gang. No behanglijm needed want ik gebruikte er gewoon Poster Buddies van Pritt voor! Super simpel en snel. Zo kan ik nog eens van behangetje wisselen en op de muur is niks te zien als ik het eraf haal. Plus: het behang beschermt de muur tegen stift- en potloodstrepen! Op het behang plakte ik met diezelfde kleefgummetjes wat foto’s en kaarten. De namen van Noor en Lot schreef ik met een zwarte stift op A3tjes en plakte ze ook op het behang zodat ze allebei hun eigen plek hebben (=ruzie voorkomen, haha 😉 ). De slingers aan de zijkanten van het behang zijn van Xenos en de kleurpotloden deed ik in waxinelichthouders!

diy, knutselhoek, kids hoek, kinderhoek, knutselen, spelen, interieur, wonen, huiskamer, do it yourself, blog, blogger, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog
In het ladekastje stopte ik alle kleur- en knutselspullen zodat de meiden die zelf kunnen pakken (en opruimen!). Handig! Geen rondslingerende kleurboeken meer hier 😉

Dit heb je nodig:

  • Kindertafeltje en -stoeltjes
  • Ladenkastje
  • 1 rol behang
  • Pritt Poster Buddies (supermarkt)
  • Foto’s en leuke kaarten
  • A3 vellen en dikke, zwarte stift
  • Slingers
  • (Pennen-) bakjes

diy, knutselhoek, kids hoek, kinderhoek, knutselen, spelen, interieur, wonen, huiskamer, do it yourself, blog, blogger, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog
De meiden zitten nu dus uren in hun knutselhoek en zijn er helemaal blij mee. En yes: ik ook 😉

Heb jij thuis een fijn knutselplekje voor je kindje(s)?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Lalog op Instagram
Lalog op Facebook

Eén gedachte over “Gepersonaliseerde DIY kids knutselhoek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *