Kids Mama en zo

De allereerste schoolweek… drama of een succes?

naar school, basisschool, kleuterklas, eerste schoolweek, eerste schooldag, kleuter, kleuters, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl
De allereerste schoolweek begon afgelopen maandag voor Noor. Met klamme handjes van het zweet stond ik die eerste dag tussen de horde ouders en kleuters. Afwachtend wanneer het zover zou zijn. Wat precies wist ik niet maar het zou vast iets met huilen en drama zijn. Niet dat ik er geen vertrouwen in had hoor, zeker wel, maar ik was op mijn hoede want ik ken mijn oudste meisje natuurlijk door en door. Maar toen het moment eenmaal daar was dat ze de klas in moest was ik verrast!

naar school, basisschool, kleuterklas, eerste schoolweek, eerste schooldag, kleuter, kleuters, blog, mamablog, mamablogger, lalog, lalogblog, lalog.nl

Ga maar naar huis, mama

Nou, ze zei het nog net niet maar het kwam er dus wel op neer dat Wim, ik en zusje Lot dus gewoon konden gaan vanaf het moment dat mevrouw in de klas zat, haha! Helemaal verbaast waren we! Kijk haar zitten aan dat tafeltje. Knap kind! Ze zocht een plekje uit, zag later haar vriendinnetje ook de klas in komen en alles was gewoon goed. Niks verlegen, huilen of mee naar huis willen. Wat een fijn gevoel ook voor mij als moeder, wat geeft het rust dat ze het leuk vind op school en er graag heen gaat. Althans, deze eerste week dan in ieder geval, haha. Laten we hopen dat het zo blijft, maar een betere start had ik me niet kunnen wensen!

Ik vind het ook zo gezellig dat ze tussen de middag thuis een boterham komt eten! We wonen naast school (maar echt: onze tuin grenst aan het schoolplein 🙂 ) dus ik ben nul tijd kwijt met brengen en halen, dat is zo fijn. Op dinsdag luncht ze samen met papa en Lot als ik aan het werk ben (papadag!) en op vrijdag blijft ze voortaan over op school omdat Wim en ik dan allebei aan het werk zijn. Lot gaat dan gewoon nog naar de kinderopvang maar nu zonder haar zus.

Deze eerste schoolweek was dus geslaagd! En hoewel ik vanuit Noortje’s kamer de kleuterklassen kan zien heb ik pas twee keer gespiekt, haha, dat is ook een hele prestatie om mezelf in te houden 😉

Hoe was de eerste schoolweek van jouw kindje?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

La Log op Instagram
La Log op Facebook

 

Eén gedachte over “De allereerste schoolweek… drama of een succes?

  1. Wat goed zeg. Heel fijn ook voor jezelf. Een huilend kindje achterlaten is gewoon niet leuk. Dat spieken ken ik wel. Als ik Zoë naar school breng kan ik niet naar huis dus werk ik daar bij een barretje in de buurt. Rond half een loop ik naar school en gluur ik stiekem over het muurtje om te kijken of ze lekker met andere kindjes aan het spelen is. Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *