Lifestyle

Ik deed een verschrikkelijke update voor mijn blog!

wordpress, blog, update, thema, site, website, lifestyle blog, mamablog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

De meest verschrikkelijke update voor je blog. Althans: voor mijn blog. Ik deed ‘m. Per ongelijk dan he, met een stroom aan scheldwoorden er direct achteraan. Ik deed namelijk  een update voor mijn WordPress thema en wat er gebeurde was om te huilen!

Picture this: ik wilde even snel een updateje doen voor de Instagram-widget op mijn blog want die deed het niet en gaf steeds een foutmelding. Ik dacht dat het wel eens aan de update kon liggen die ik nog moest doen voor die plugin dus hop, hop, klik, klik. Zo gezegd zo gedaan. Jahoor, weet je wat ik dus ook doodleuk had gedaan met m’n geklik? Per ongeluk het vinkje aangezet om het thema dat ik gebruik te updaten!! En mijn eigen knappe ICT-man heeft al zo vaak gezegd dat ik niet zomaar mijn thema moet updaten… oeps!

Drama!

Drama ja! Misschien niet als je een kant en klaar thema gebruikt en daar verder niks geks bij hebt aangepast, maar ik had dat dus wel gedaan in mijn thema! En niet zo’n beetje ook. Wim heeft van alles in de broncodes aangepast zodat La Log.nl helemaal naar mijn zin is en nu was die zelf aangepaste code dus overschreven met een nieuwe versie van het thema. Misschien dat je het helemaal gemist hebt maar de helft van mijn website stond twee dagen terug dus door elkaar heen en andere dingen waren weer helemaal verdwenen. Kak! Van lettertype tot indeling: dit was het dus niet voor mij!

Iets met een back-up van mijn eerste thema ergens op de computer boven op zolder hielp ook niet echt mee. Gelukkig heeft Wim gisterenavond een groot gedeelte kunnen terugzetten doordat hij een cache (kopie) van mijn site via google kon opzoeken en daar weer codes uit kon halen. Waarom ik door Wim geen hele website laat bouwen is eigenlijk omdat ik mijn blog vooral zelf wil inrichten en beheren. Vind ik stoer. Simpele HTML-dingen, widgets en plugins lukken vaak nog wel met google in de aanslag, maar als het te ver gaat schakel ik Wim wel in. Maar niet te vaak, want La Log.nl is echt iets van mezelf ♥ En die Instagram-widget? Ja, die doet het! Zelf een nieuwe plugin gedownload en geactiveerd 😀

Gebruik jij ook een WordPress thema waarin je veel hebt aangepast? Kijk uit met die updatejes 😉

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg La Log.nl via Facebook en Instagram!

6 gedachten over “Ik deed een verschrikkelijke update voor mijn blog!

  1. Oh wat een drama haha! Ik kan me heel goed voorstellen hoe je je gevoeld moet hebben. Gelukkig staat alles weer op zijn plek. Ik download regelmatig een kopie van mijn aangepaste thema zodat er niets mis kan gaan, want ook ik pas een heleboel dingetjes aan. Als al die aanpassingen ineens verdwenen zijn, zou ik ook echt helemaal opnieuw kunnen beginnen ben ik bang haha.

  2. Klinkt vreselijk! Fijn dat het met hulp weer goed gekomen is. Ik heb wel eens gehoord dat je aanpassingen het best in je/een child theme moet doen, dan gaan de veranderingen niet verloren bij het updaten van je thema. Maar dit moet ik zelf overigens ook nog gaan doen haha!

  3. Ellende! Maar daarom moet je altijd een child theme gebruiken en nooit in het originele thema dingen aanpassen. Want dan ben je je aanpassingen inderdaad kwijt na een update. En updaten MOET, die zijn nodig ivm de veiligheid van je website.

  4. Oh wat erg inderdaad! Ik heb dit soort dingen ook geregeld. En dat ziet je hele blog er meteen niet meer goed uit. Ik vind dat stiekem ook een van de nadelen van WordPress. Je koopt een theme, maar het is vervolgens nog best veel werk om het ook echt mooi te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *