Interieur & thuis Lifestyle Mama en zo

Make-over: het Ikea keukentje

ikea keuken, make over ikea keukentje, kinderkeuken ikea, DIY Ikea keukentje, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log.nl, La Log

Het Ikea keukentje. Half Nederland heeft ‘m, en geef ons eens ongelijk want hij is ook gewoon te leuk voor de kindjes! Onze meiden kregen er vorige week ook één van Sinterklaas. Ze waren er meteen helemaal weg van. Mama iets minder. Mama is namelijk een interieur-junk en ik kon het dan ook niet laten om het Ikea keukentje een kleine make-over te geven. Kost je bijna niks en je bent er nog zo mee klaar ook. Hello custom-made keukentje!

Hoe dan?

Nodig: één rol stevig behang, punaises, houten bordje, plakband, zwarte stift, eigen deco voor bovenop

Nou, dit is echt te makkelijk! Kies in de bouwmarkt een stevig behangetje uit met een kek printje. Je hebt maar één rol nodig. Ik had nog behangresten over van het behang dat we in ons vorige huis hadden dus daar heb ik twee stukken van gebruikt. Het behang knip je op maat en bevestig je aan de achterkant van het keukentje met punaises (daar moet je wel wat moeite voor doen want op sommige plekken krijg je ze er niet heel makkelijk in).

ikea keuken, make over ikea keukentje, kinderkeuken ikea, DIY Ikea keukentje, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log.nl, La Log

Met het behang ziet het keukentje er meteen al helemaal anders uit! De haakjes gebruikte ik om een houten hangertje aan te maken. De haakjes zet je met plakband vast zodat het niet gaat schuiven. De tekst zette ik er zelf op met zwarte stift. Het keukentje zette ik naast de boekenkast en ter decoratie heb ik er een stapeltje boeken op gelegd en een wit hert.

Voor en na

 

ikea keuken, make over ikea keukentje, kinderkeuken ikea, DIY Ikea keukentje, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log.nl, La Log

 

ikea keuken, make over ikea keukentje, kinderkeuken ikea, DIY Ikea keukentje, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log.nl, La Log

Ik ben helemaal blij met het eindresultaat: het keukentje past nu ook bij ons interieur 😀

De rest van half Nederland: veel plezier met deze DIY!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

 

Volg La Log.nl nu ook op Instagram!

9 gedachten over “Make-over: het Ikea keukentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *