Lifestyle Mama en zo

Mijn werk, mijn Efteling

Efteling, werken, werk, werken bij de Efteling, blog, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Mijn Efteling, ja. Zo voelt het. En ik denk dat al mijn collega’s wel snappen wat ik bedoel. Het voelt gewoon alsof het park ook een beetje van jou is. Hier ben je thuis, dat gevoel heb ik echt. En met onwijze trots loop ik vaak met mijn gezin door ons mooie park. Trots op wat we met z’n allen neerzetten. Trots op het “product” Efteling. Trots op alle mooie herinneringen die onze gasten in ons park maken. Hoe het is om bij de Efteling te werken? Vandaag geef ik je een klein kijkje! Welkom bij de blog vol wonderen 😉

Je bent niet aan het werk, hoor!

Genietend maar ook allert loop ik met Wim en de kindjes door de Efteling heen. In de verte zie ik al een kliko-huisje open staan en ik loop gericht op mijn doelwit af. Want natuurlijk doe ik die even dicht. Even later raap ik een kapot gescheurde plattegrond van de grond af en vijftig meter verder wijs ik gasten de weg die ik niet-begrijpend rond zie kijken. “Schat, je bent niet aan het werk, hoor…” hoor ik Wim behoedzaam achter me zeggen. Haha, oeps. Ja, dit doe ik dus automatisch als ik als bezoeker rond loop in de Efteling. Want het is dus ook een beetje mijn Efteling. En ik vergeet dan gewoon dat ik mijn Efteling-pak niet draag op dat moment…

Efteling, werken, werk, werken bij de Efteling, blog, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

En dat Eftelingpak op de bovenstaande foto is inmiddels omgeruild tegen een ander exemplaar. Jaren geleden begon ik als gastvrouw in het park zelf en inmiddels werk ik bij de Front Office bij afdeling Verblijf. En wat heb ik een leuke baan. Maar echt. Het is een voorrecht om gasten meteen al bij binnenkomst het Efteling-gevoel te mogen geven. Dat Efteling-gevoel zit er bij elke medewerker in en dat geven we graag door aan iedereen die ons park komt bezoeken. Een dagje naar de Efteling gaan is een dag in een andere wereld. Even weg uit de dagelijkse dingen, gewoon even genieten.

Alleen maar leuk?

Werken bij de Efteling is zéker leuk maar het is ook hard werken. Op een Zomeravond als het park tot laat geopend is, is het voor alle locaties een uitdaging om alles goed te laten lopen: is er voldoende voorraad? Hoe plan ik het zodat iedereen aan z’n pauzes komt? Loopt het soepel in de wachtrijen? En bij de Front Office kan het heel druk zijn met de check in en check out die door elkaar heen lopen. Aan ons de taak om ook dan onze gasten nog steeds dat Efteling-gevoel te geven en daar zetten we ons allemaal keihard voor in.

We love Efteling

Efteling, werken, werk, werken bij de Efteling, blog, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

Tja… dat is wel waar: ik hou van de Efteling. Ik groeide er mee op en mijn eigen kinderen nu ook, mijn auto is (per ongeluk!) een rijdend reclamebord voor de Efteling en jawel, zelfs onze trouwfoto’s zijn in het Sprookjesbos gemaakt. Affiniteit met het park, of eigenlijk een natuurlijke interesse, heb ik dus automatisch en ik denk heel veel collega’s met mij 😉

Toekomst?

Mijn toekomst ligt wat mij betreft absoluut binnen de Efteling. En wat ben ik al onwijs blij en trots op wat ik de afgelopen jaren gedaan en bereikt heb: ik zit echt om mijn plek en heb een heerlijk team om me heen. Allemaal eensgezinde mensen die voor de Efteling en haar gasten gaat. Geweldig. Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog een andere functie zou willen, maar mocht dat toch het geval zijn dan zijn er zoveel mogelijkheden binnen dit mooie bedrijf! Mama zijn en parttime werken bij de Efteling is voor mij de perfecte combinatie!

Aan de mooiste sprookjes werk je zelf…

Efteling, werken, werk, werken bij de Efteling, blog, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, La Log.nl

 

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

 

Geef La Log.nl een like op Facebook en blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen!

6 gedachten over “Mijn werk, mijn Efteling

  1. Wat lijkt me het geweldig om daar te werken, bofkont. Ook super gaaf dat je daar je trouwfotos hebt gemaakt in het sprookjesbos. Hopelijk mag je er nog vele jaren met plezier werken.

  2. Tjonge wat enthousiast kan jij vertellen over je werk. Ik ben absoluut geen pretparkenmens. Ik ben maar één keer in de Efteling geweest en durfde toen bijna nergens in. Toch vond ik het wel fijn toen. De front office, dat is neem ik aan waar je mensen ontvangt die bij de Efteling komen overnachten? Lijkt mij ook best leuk werk, hoewel gastvrouw zijn mij ook wel heel leuk lijkt.

    1. Haha, dank je! Ja, bij de Front Office ontvangen we inderdaad onze gasten die blijven overnachten 🙂 verder ben ik ook niet zo van de pretparken maar wel van de Efteling 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *