Baby Mama en zo

Loopt ze al?


“Loopt ze al?” is een veelvoorkomende vraag die ik krijg als mensen Lot zien. Ze is nu 15 maanden en ja, ze loopt. Wat zeg ik? Ze rent als een malle, haha. Super leuk natuurlijk, maar een paar weken terug was het nog helemaal anders. En om dan steeds dezelfde vraag te krijgen…

Wanneer gaan baby’s lopen?

Een paar weken terug zette Lot alleen nog voorzichtige stapjes langs de bank of de rand van de tafel want ze had wel houvast nodig, maar nu ging het de afgelopen 2 weken ineens zo hard! Ze loopt nu heel goed “los” en ze stapt inmiddels al aardig door. Zo snel kan het dus ineens gaan. Op oudersvannu.nl las ik dat baby’s tussen de 9 en 12 maanden hun eerste stapjes (met houvast!) gaan zetten. Dat was bij Lot zo vanaf 12 maanden, net zoals bij grote zus Noor (nu 3 jaar). Daarna “stagneerde” het een beetje (ze stond letterlijk stil, ja, haha) en dat vond ik helemaal prima; we laten haar lekker in haar eigen tempo ontwikkelen.

lopen, baby, wanneer baby lopen, dreumes lopen, blog, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyleblog, La Log.nl

Vanaf 14 maanden lopen de meeste dreumesjes zelfstandig, dus onze Lot zit wel ongeveer op dezelfde lijn. En anders maar niet, ook goed, maar wat is het prachtig om te zien dat er een hele wereld open gaat voor zo’n klein mensje.

Heeft ze nog geen tanden?

Och, ja. Ook zoiets… Noor kreeg pas na haar eerste verjaardag haar eerste tand en Lot ook. Echt heel veel mensen dan ook schrokken als ik vertelde dat Lot met een jaar nog geen tanden had, haha. Inmiddels zijn de onderste twee aan het doorkomen en maakte ik me er geen moment druk om, maar bij de meeste baby’s komen de tanden rond de vijfde of zesde maand door. Mijn meiden deden het rustig aan wat dat betreft dus! Als ze dat met andere dingen nou ook eens zouden doen 😉

Met welke leeftijd liep(en) jouw kind(eren)?

 

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

 

Like La Log.nl op Facebook voor de nieuwste artikelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *