Lifestyle

Een tattoo nemen: think twice?

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl
Met zweethandjes zat ik in de stoel. Ondanks dat het niet mijn eerste en zeker niet mijn laatste tattoo was, vond ik het toch weer wel een beetje spannend. Want wat als ze niest?? Haha, ja, dan schiet ze misschien wel uit hadden een vriendin en ik bedacht. Een tattoo nemen: think twice? Ja, dat sowieso. Ook ik als tattoo-lover weet dat het mis kan gaan. En goed ook.

Maar dat weerhoudt me er niet van om nieuwe inkt te nemen. En laatst liet ik er weer één zetten. Op mijn pols dit keer. Inmiddels weet ik dat het nemen van een nieuwe tattoo ook vragen op roept bij anderen. Niet dat ze er iets mee te maken hebben, haha 😉 Maar waarom nou eigenlijk die tattoo’s?

Waarom niet?

Ja, je kunt heel veel redenen bedenken om het niet te doen maar ik heb er maar één nodig om het wel te doen: ik vind het gewoon mooi. Punt. En ja, achter al mijn tattoo’s zit een betekenis maar dat is voor mij niet eens persé een voorwaarde want dat je het mooi vind is al betekenis genoeg… toch? In totaal heb ik zes tattoo’s laten zetten en ik heb nog vier zichtbare exemplaren…

Wat ging er mis?

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl

De ene tattoo was ont-zet-tend lelijk gezet. Een uitgebreid verslag kun je vinden in het artikel Even laseren en weg is je tattoo” want inderdaad: ik liet ‘m weg laseren. Deed het pijn? Te erg. Zou ik het weer doen? Absoluut. Het resultaat mag er zijn: je ziet er helemaal niks meer van. De betekenis achter deze tattoo? Mijn Metallica man heeft het (jawel!) Metallica-logo als een soort ster op zijn bovenarm getatoeëerd staan en daar zit een bliksemschicht in. Ik vond het een mooi idee dat ik dan een bliksemschicht net onder mijn sleutelbeen zou laten zetten. Mooi idee, lelijke uitwerking, haha.

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl

De tweede tattoo die ik weg wilde hebben was een draakje op mijn bovenarm. Ik liet deze zetten op mijn achttiende… tja. Vorig jaar heb ik er een cover-up over laten zetten: twee flinke rozen voor onze twee meiden. Ik ben er super blij mee! Het draakje paste écht niet meer bij me en dat er dan zulke kunst overheen gezet kan worden is prachtig!

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl

Op mijn linkerarm heb ik twee sterren en die vind ik nog steeds erg gaaf. Ik wil deze graag uit laten breiden met meer sterren die in een soort sliert schuin naar boven gaan en steeds kleiner worden.

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl

Op mijn linkerschouderblad heb ik het logo van La Log.nl! Deze liet ik ongeveer een jaar geleden zetten. De veer staat voor mijn liefde voor schrijven en ik vind ‘m ook gewoon erg mooi 😉

tattoo think twice, tattoo, tattoo wel of niet, blog tattoo, tattoo nemen, tattoo ervaring, tattoo weglasere, tattoo cover-up, lifestyle blog, mama met tattoo's, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log, La Log.nl

En dan mijn nieuwste exemplaar die ik een paar weken terug liet zetten: de tekst “Veel liefs” is in het handschrift van mijn oma geschreven en het envelopje staat voor alle kaartjes, briefjes en gekke dingen die we altijd naar elkaar stuurden. Ze is vorig jaar overleden en ik vind dit een onwijs mooi eerbetoon voor mijn lieve oma! Deze tattoo is zo mooi gezet, heel fijn en precies. Het is net alsof mijn oma dit op mijn arm heeft geschreven.

Pijnlijk?

Mwah. De pijnlijkste tattoo’s waren die onder mijn sleutelbeen en de rozen cover-up op mijn bovenarm. Niet dat ik onderuit ging hoor, haha, maar dat voelde écht niet fijn. De minst pijnlijke was mijn laatste tattoo op mijn pols. Toen dacht ik echt “Huh?! Deze doet helemaal geen pijn!” #score!

Nog meer tattoo’s?

Haha, ja dus! Zoals je al hebt kunnen lezen weerhouden mijn mistakes me niet om nieuwe tattoo’s te nemen. Mijn sterrentattoo wil ik dus uit laten breiden en ik wil ook nog heel graag een dromenvanger laten zetten maar ik weet nog niet precies waar. Ennn ook nog een pijl met tierelantijntjes eraan, haha, waarschijnlijk aan de binnenkant van mijn bovenarm. En er zullen ongetwijfeld nog nieuwe ideeën bijkomen 😀 Verslavend? Tja… de grens om nog een tattoo te laten zetten als je die eerste eenmaal hebt is natuurlijk heel dun. Een echte verslaving wil ik het niet noemen, anders zou ik nu al vol staan denk ik. Wat ik trouwens niet eens zo’n heel gek idee vind 😉

Think twice? Da’s voor mij niet echt meer nodig! Mijn laatste drie tattoo’s (de cover-up, de veer en het envelopje met tekst) zijn gezet door Kirby van Heretic Tattoo (#nospon!) en die niest dus niet tijdens het zetten 😉 Mijn volgende tattoo’s kan ik ook echt alleen maar door haar laten zetten, stom he?! Maar ik kan niet meer bij iemand anders nu, haha! Wat is jouw ervaring met inkt?

La Log, La Log.nl, Wendy La Log.nl, mama blog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog, blogger

 

 

 

 

Volg La Log.nl op Facebook voor de nieuwste artikelen!

 

2 gedachten over “Een tattoo nemen: think twice?

  1. Ik wil ook nog een tattoo. Eentje onder mijn schouderblad..De hartslag van mijn dochtertje aangezien ze daar aan haar hartje is geopereerd. Zij een groot litteken en mama een tattoo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *