Lifestyle Mama en zo

Mommy-tag

mommy-tag, tag, blog, mamablog, mama-lifestyleblog, tag invullen, La Log.nlDe mommy-tag. Ik heb ‘m de afgelopen jaren regelmatig voorbij zien komen bij collega mama-bloggers maar nog nooit ingevuld! Hoog tijd dat deze opper-moeder daar eens even voor ging zitten dus dat deed ik dan ook. Ik plukte ‘m van de leuke blog A lovely adventure van Sylvia. Lees mee naar alle vragen die afgevuurd worden over het moederschap!

De Mommy-tag

 1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
  Ik ben een werkende mama! Ik heb een geweldig leuke baan bij de Efteling en werk daar gemiddeld 20 tot 24 uur per week.
 2. Zou je het anders willen?
  Nee! Zo, da’s heel duidelijk, haha. Maar echt, ik hou echt van mijn werk en ben er ontzettend trots op dat ik deel uit maak van de Efteling-wereld. Naast het mama-zijn geniet ik echt van mijn werk en vind ik het heerlijk om twee of drie dagen in de week daarmee bezig te zijn. Sinds de komst van ons tweede meisje ben ik al met mijn vaste lessen gestopt die ik jarenlang heb gegeven in de sportschool en dat was een ontzettend grote stap voor me, dus mijn Efteling-uurtjes zijn belangrijk voor me.
 3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
  Ja, allebei slapen ze in hun eigen bedje. Altijd. Behalve als ze ziek zijn, dan mogen ze lekker bij ons in bed kruipen. Het feit dat ik dan geen oog dicht doe, neem ik dan voor lief, haha.
 4. De beste aankoop voor je kindje?
  De co-sleeper van Chicco. Deze hebben we niet alleen voor Noor en Lot gebruikt, maar hij gaat op dit moment ook weer rond in onze vriendenkring! Ik vind het echt ideaal voor je pasgeboren kindje. Zo kan je baby toch naast je slapen, maar wel in zijn of haar eigen bedje. Wel zo veilig. En fijner voor je nachtrust 😉 En de Dr. Brown’s flessen! Toen Noor net geboren was, heb ik deze flessen gevonden na een hele zoektocht. En halleluja! Noor verslikte zich continu en dat was doodeng bij zo’n kleine newborn. In de Dr. Brown’s flessen zit een luchtsysteem waardoor verslikken bijna “onmogelijk” is omdat de melk er in druppels (en niet in een straaltje) uit komt. Ik raad ze iedereen aan!
 5. Hoeveel kinderen wens je?
  Oh. Dit is even een lastige. Daar zijn we namelijk nog niet helemaal over uit want: gaan we voor een derde… of niet? Op dit moment weet ik het echt niet, maar ik volg gewoon mijn gevoel en Wim heeft gelukkig hetzelfde. Het zou goed kunnen dat er nog een kindje bij komt (als het ons gegund is <3 ) maar het zou ook kunnen dat het bij deze twee mooie meiden blijft.
 6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
  Hahahaha, per maand??? Twee keer per jaar redden we wel, maar that’s it. We nemen ons steeds voor om dat vaker te doen, maar ik werk ook in het weekend (en Wim door de week) dus het is lastig plannen. Vaak is het al zo druk en we willen de kindjes niet te vaak uit logeren sturen en/of een oppas inschakelen. Maar leuke momenten samen hebben we gelukkig genoeg hoor 🙂
 7. Favoriete bezigheid van je kindje?
  Voor Noor van bijna drie jaar is dat buiten spelen, en dan vooral van de glijbaan gaan. Maar ook puzzelen en kleuren zijn favoriet! Voor Lot van één jaar is haar favo bezigheid op dit moment overal op klimmen waar het niet mag, hahaha.
 8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
  Och, ja ik heb wel zwangerschapskleding gekocht die echt bizar lelijk stonden, haha. Ook het draagtuigje van Chicco en een draagzak zijn wat mij betreft een dikke miskoop want wij vinden dat dragen zo onhandig. Veel ouders zijn er lyrisch over, maar ik snap niet waarom. Ik vind het zo oncomfortabel. Misschien ligt het aan mijn lengte (die ik dus niet heb, hehe) dat het niet fijn zit maar mijn kinderen vonden het ook echt niet fijn dus die dingen liggen ongebruikt op zolder…
 9. Het favoriete eten van je kindje?
  Van Noor is dat erwtjes, frietjes en tomatensoep. Oh, en -jawel- brie! Lot is nog overal tevreden mee. Nog wel…
 10. Heb jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
  We hadden al een SUV dus die was groot zat. Wel hebben we inmiddels een andere, en we hebben inderdaad weer voor voelde ruimte gekozen en een auto die een caravan kan trekken.
  mommy-tag, tag, blog, mamablog, mama-lifestyleblog, tag invullen, La Log.nl
 11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
  Och, ja. Er plakken nog een stuk of drie, vier overgebleven zwangerschapskilo’s aan. Ik ben wel minder gaan sporten na mijn tweede zwangerschap omdat ik met mijn lesgeven gestopt ben, maar als ik meer moeite doe dan kan ik die kilo’s wel kwijtraken. Ik moet me er alleen wel even toe zetten…
 12. Wat is je droom vakantie met kids?
  Een rondreis door Noorwegen. Dat hebben Wim en ik samen ook gedaan en we willen dit in de toekomst ook graag met de kindjes doen, maar dan moeten ze wel een stuk ouder zijn.
 13. En je droom vakantie zonder kids?
  Hahahaha, ik kan dus echt niet zonder mijn kinderen op vakantie. Ik zou ziek zijn omdat ik ze dan zo erg mis. Maar echt. Dus nee, een vakantie zonder mijn kids is geen droomvakantie voor mij…
 14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
  Zo. Veel. Sinds Lot ben ik dus (voorlopig) met mijn vaste lessen gestopt (invallen en zelf lessen meedoen doe ik nog wel) en ik ben twee jaar geleden van functie veranderd binnen de Efteling. Mijn sportcarrière is dus naar de achtergrond verschoven, verder hebben we ons droomhuis gekocht en zijn dus verhuisd. En er zijn ook zeker wat vriendschappen veranderd. Om nog maar te zwijgen over mijn sociaal leven dat soms echt op een laag pitje staat door alle drukte en verplichtingen die er al zijn. Ik schreef ook een artikel over wat er allemaal veranderd als je moeder wordt.
 15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)
  Ja, de hele dag door smelt ik met die meiden, maar vandaag had ik een momentje met Lot! Ik zei “Lot, kusje” en ze gaf me dus voor het eerst een kus!!! En toen weer, en weer en weer, haha. En Noor die dan zegt “Mama, ik lief jou zo!” en me helemaal fijn knuffelt. Ook roept ze vaak als ze al in bed ligt en dan moet ze nog even met me kroelen anders kan ze niet slapen. Ahhh.
 16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?
  Qua kleding bij Zeeman, Hema, H&M, Jola en soms scoor ik leuke shirtjes of leggings bij de Lidl!
 17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
  Mijn favo mascara en oogschaduw zijn van Essence. Oogpotlood en concealer gebruik ik altijd van Miss Sporty en mijn nagellakjes zijn ook meestal van Miss Sporty.
 18. A-merk of huismerk?
  Het meeste toch wel huismerk. Natuurlijk ga je in het begin voor de A-merken maar op den duur krijg je in de gaten dat veel producten van een huismerk ook prima zijn. Alleen Zwitsal vind ik toch wel erg lekker voor de kindjes want dat ruikt zo lekker naar baby’s!!
 19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
  Oei, nee! Ik was een echte twijfelmama. Ik wist echt niet of ik wel kinderen wilde en was vooral met mijn sporten bezig. En toen. Toen werd ik dertig. Er ging letterlijk een knop om en ik was verkocht.
 20. Wat is het leukste aan het moederschap?
  Ooooh, hoe kan ik kiezen?? Een van de leukste dingen vind ik de lol die je met je kinderen (en partner) hebt. Het gevoel van een eenheid zijn. De liefde! Het gevoel dat je super belangrijk bent voor die geweldige mensjes die je zelf op de wereld hebt gezet. En ja, zo kan ik nog wel even doorgaan 😉

Ik ben benieuwd of jullie zonder kind(eren) op vakantie zouden willen gaan?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log, blog, mama-lifestyleblog, la log.nl

 

 

 

 

Volg La Log.nl via Facebook voor de nieuwste artikelen!

2 gedachten over “Mommy-tag

 1. Wat lief dat je naar mij verwijst?! Je hebt de tag superleuk ingevuld, ik mis het sporten ook (gaf rpm en bodypump vroeger) zodra Zoë naar het schooltje gaat wil ik mij direct weer inschrijven bij de sportschool. Ah de allereerste natte kusjes (die zijn het lekkerst?) Zo leuk dat je bij de Efteling werkt! In November gaan wij voor de allereerste keer er naatoe en ik heb er al zo’n zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *