Lifestyle Mama en zo

Een vakantiegevoel als je moeder bent? Het kan!

vakantiegevoel, vakantie, zomer, vakantie met kinderen, mama zijn, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log

Ik heb bijna vakantie! Herinneringen aan eindeloze, lome zomerdagen kwamen bij me op. Niks moet, alles mag. Dat idee. Wat heb ik hier zin in! Oh wait, I’m a mom! Helemaal geen niks moet, alles mag. Ik kan dan straks wel vrij zijn van mijn werk, maar het zorgen gaat gewoon door en er moeten wel degelijk dingen gebeuren. Nou, dag vakantiegevoel. Of niet? Kan je als moeder een vakantiegevoel hebben? Ja! Weliswaar een beperkte variant, maar toch. Hier mijn tips voor een soort van vakantiegevoel als moeder zijnde 😉

Vakantiegevoel, please!

 1. De boel, de boel laten
  Toegeven: oh, wat is dit moeilijk! Gewoon een was laten liggen of negeren dat er vandaag gestofzuigd moet worden gaat compleet tegen je natuur in, maar echt: doen! Het kan ook best een dag later.
 2. Papa is vrij!
  Dit zorgt voor mij voor een instant vakantiegevoel. Omdat ik “maar” 2 tot 3 dagen werk ben ik dus het meeste bij de kinderen en dat vind ik heerlijk! Maar op de momenten dat Wim ook thuis is, is alles meteen een stuk relaxter want: verdelen die hap. Papa is nu ook thuis en dan kunnen we samen de zorg voor de kinderen en het huishouden op ons nemen. Dat scheelt een hoop!
 3. Niet op de tijd letten
  Als je kleine nog om de zoveel uur een fles krijgt, dan is dit wat lastiger maar onze Lot is nu net één en het wordt allemaal wat makkelijker. Eet gewoon lekker een keer wat later, laat de kindjes wat langer op blijven en kijk relaxt met z’n alle een film (waarschijnlijk Frozen…) dat geeft meteen een vrij gevoel.vakantiegevoel, vakantie, zomer, vakantie met kinderen, mama zijn, blog, mama blog, mama-lifestyle blog, La Log
 4. Staycation
  Misschien heb je niet de luxe om weg te gaan deze zomer met je gezin. Probeer wel samen met je partner tegelijkertijd een week (of 2, 3)vrij te nemen en maak er dan een staycation van! Geniet lekker van de luxe van een eigen badkamer, toilet en wasmachine en parkeer een tent in je tuin, picknick lekker buiten met je gezin, zet een zwembadje op en ga met z’n alle een ijsje eten. Ook dagtochtjes doen het goed en geven een waar vakantiegevoel. Natuurlijk lukt het bovenstaande alleen als het Nederlandse weer het toelaat… en anders zet je de tent gewoon op zolder, haha 😉

Met deze tips is een vakantiegevoel gegarandeerd, fijne vakantie!

 
lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Blijf op de hoogte van de nieuwste artikelen en like La Log.nl op Facebook!

 

2 gedachten over “Een vakantiegevoel als je moeder bent? Het kan!

 1. De boel de boel laten doe ik nu regelmatig.. Lekker genieten ze zijn maar even klein. Soms met die peuterdriftbuien heb ik er ook echt geen zin in?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *