Baby Mama en zo

3x makkelijke en snelle babyhapjes maken

baby hapjes maken, makkelijke babyhapjes, baby, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log
Toegeven: ik ben geen fan van koken. Verre van zelfs. Maar onze baby Lot geef ik toch het liefst zelf gemaakte hapjes, net zoals ik bij Noor deed. Maar om daar nou lang voor in de keuken te gaan staan? Nee, dank je! En er zijn vast en zeker meer mama’s die hun tijd wel beter kunnen en willen besteden. Daarom deel ik hier onze drie favoriete hapjes die ik snel en makkelijk voor Lotje klaarmaak. Even in de keuken en je bent klaar, zo hou je tijd over voor andere (leukere) dingen! Lees mee!

 1. Broccoli met rijst en een gekookt ei

Ik zet eerst alles klaar, was de broccoli en snijd de roosjes eraf. Wist je dat je de steel ook kunt koken? De kleine stronkjes gooi ik ook altijd in de pan, maar die homp laat ik achterwege, haha. De broccoli kook ik max. 7 minuten om de vitamines zoveel mogelijk te behouden, maar dat de broccoli wel zacht genoeg is om te pureren. Ik kook het ei tot een hard gekookt exemplaar en de rijst volgens de verpakking (meestal 8 min., ik gebruik basmati rijst). De hoeveelheid verschilt altijd, het ligt eraan hoe groot de broccoli is, en aan de hand daarvan neem ik 1 of 2 kopjes rijst en 1 of 2 gekookte eieren. Van een “gemiddelde” broccoli, 1 gekookt ei en 1 kop rijst kan ik 4 hapjes maken. Dit alles pureer ik met een staafmixer en verdeel het over de bakjes die ik heb klaargezet.

2. Courgette met couscous en kip

Deze is echt in no-time klaar! De courgette snij ik in stukjes. Een halve courgette is goed voor 3 a 4 hapjes en hoeft maar 4 minuten gekookt te worden. De couscous laat je 5 minuten wellen in gekookt water en dat is dan al klaar. De hoeveelheid staat op de verpakking, een half glas (droge) couscous is meer dan voldoende en daarbij gebruik je dan ook een half glas gekookt water en een scheutje olijfolie. De kip snij ik ook in stukjes, en kook ik een paar minuutjes (5 a 6) in een laagje water. Dit alles pureer ik en ik houd eigenlijk altijd deze verdeling aan: 1/3 couscous, 2/3 broccoli en een paar stukjes gekookte kip.

3. Wortel met aardappel en koolvis

Dit hapje duurt nog het langst omdat aardappels natuurlijk een kwartiertje moeten koken, maar het wel super makkelijk te maken want iedereen weet hoe je aardappels en wortels kookt 🙂 De wortels haal ik vers, of uit een zakje waarbij ze al geschrapt zijn. De wortels kook ik totdat ze van de vork afglijden als je erin prikt, meestal rond de 10 minuten. De koolvis kan in stukjes en hoeft maar kort gekookt te worden in een laagje water. Wel goed controleren of ‘ie goed gekookt is! Ook hier weer 1/3 aardappels, 2/3 wortels een een paar stukjes vis.

baby hapjes maken, makkelijke babyhapjes, baby, blog, mamablog, lifestyle blog, La Log
Niet mijn hobby… maar ik doe het wel!

Bij alle hapjes voeg ik altijd een theelepeltje olijfolie toe zodat het wat smeuïger wordt en zodat Lot ook deze belangrijke stoffen binnenkrijgt omdat dit vaak vergeten wordt en niet standaard in de hapjes zit. En ik voeg nooit zout toe, want dat is niet goed voor de baby! De niertjes kunnen dat nog niet goed verwerken. En natuurlijk trek ik soms ook echt wel eens een potje babyvoeding open, want soms komt het gewoon beter uit. En er is ook echt niks mis mee. Er zitten in potjes net zo goed vitamines en mineralen die je baby nodig heeft, maar ik ben niet zo’n fan van wat er daarnaast allemaal nog meer in zit. Soms is dat gewoon een beetje vaag en denk ik “moet dat er nou echt in?”. Dus dan maar in de keuken staan 😉

Heb jij nog een aanvulling op makkelijke en snelle babyhapjes?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *