Body & food Lifestyle

Zelf je haar kleuren: tips en tricks!

haar verven, haar kleuren, tips zelf haar verven, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log

Door je haar te kleuren is een nieuwe look is binnen handbereik! Dat had ik ook bedacht begin dit jaar. Het was voor het eerst sinds negen jaar dat ik mijn haar weer ging kleuren. Maar wat voor soort haarverf kies je nou?

Ik koos voor een semipermanente haarkleur. En het is maar goed dat ik dat twee weken geleden ook weer deed want toen had ik een beetje een fail wat mijn haarkleur betreft… Ik zocht van alles uit over verschillende soorten haarverf, want welke kun je nou het beste nemen?

Tijdelijke kleurspoeling
Hiermee geef je je haar een opfrisbeurt of maak je je eigen kleur wat dieper. Een tijdelijke kleurspoeling is meestal een kleurshampoo. De kleur hecht zich aan de oppervlakte van je haar. Na ongeveer acht wasbeurten heb je je eigen weer kleur terug. Komen je eerste grijze haren door? Daar hebben wij dertig plussers natuurlijk echt he-le-maal geen last van maar een tijdelijke kleurspoeling is een ideale oplossing om deze te bedekken.

haar verven, haar kleuren, tips zelf haar verven, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log
Links: mijn haarkleur voor het verven…
haar verven, haar kleuren, tips zelf haar verven, blog, mamablog, lifestyleblog, La Log
Het resultaat: oeps! Een gothic 😉

Semipermanente haarverf
Dit heb ik nu twee keer gebruikt op advies van de lokale drogist. Ze adviseerde me daar een semipermanente haarverf omdat ik het best spannend vond om na zo’n lange tijd mijn haar weer te verven en vooral ook: de schade die je ermee aanricht is minder heftig dan met een permanente haarverf. Met dit soort kleuringen leg je een filter om elke haar, zonder dat de haarschubben open gaan staan (wat meer schade aanricht.) Je brengt dus een gekleurd laagje om je haar aan dat ongeveer vierentwintig wasbeurten blijft zitten. Met deze semipermanente haarverf kun je je haar niet lichter maken. Daarvoor zijn stoffen als waterstofperoxide en ammoniak nodig en die zitten er geen van beide in. Het voordeel van deze manier van kleuren is dat je geen uitgroei hebt, een minpuntje is dat je je haar na zoveel keer wassen opnieuw moet verven. Houd wel altijd minstens vier tot vijf weken tussen twee kleurbeurten in. Zo heeft je haar de tijd te herstellen. Natuurlijke haarverf valt ook onder de semipermanente haarverf. Deze bevat namelijk alleen plantaardige stoffen en die kunnen het haar niet permanent kleuren. Mijn fail van twee weken terug zie je hierboven. Ik kon dezelfde tint nergens vinden dus ik koos voor een exemplaar dat ietsjes donkerder was. Dacht ik. Nou, het was gewoon zwart. Ik volgde de tip op om mijn haar te wassen met een anti-roosshampoo. Zo was je de semipermanente haarverf er sneller uit. Na twee weken is de kleur nu zoals ik ‘m graag wil 🙂

Permanente haarverf
Wil je een kleurtje dat langdurig blijft zitten? Dan kun je je haar het best kleuren met permanente haarverf. Deze verf bevat waterstofperoxide en ammoniak om je haar zowel lichter als donkerder te maken. Die stoffen zorgen ervoor dat je haarschubben open gaan staan zodat de verf in je haar kan doordringen. Gevolg hiervan is dat de kleur uit je haar groeit. Als je tevreden bent met het resultaat, dan hoef je je haar alleen maar telkens bij de wortels bij te kleuren. Ben je niet tevreden, dan zul je het moeten (laten) verven in de gewenste kleur of een eeuw moeten wachten totdat het helemaal uitgegroeid is, haha 😉 Deze manier van verven kan je haar wel broos, droog en breekbaar maken.

Kies je kleur
Ga je net als ik thuis aan de slag? Kies dan een kleur die één of twee tinten van je echte haarkleur verschilt. Voor een rigoureuze verandering zou ik je echt aanraden om dat bij een professionele kapsalon te laten doen. Met een speciaal ontkleuringsproduct zal daar het pigment uit je haar gehaald worden, om er vervolgens een nieuwe kleur aan te geven.

Voor- & nazorg
Voordat je met de haarverf begint is het belangrijk het product eerst even te testen op een allergische reactie.
Ik heb dat dus echt gedaan want ik heb nogal een gevoelige huid en het zal niet de eerste keer zijn dat de blaren op m’n kop staan, haha. Breng achter je oor een klein druppeltje van het ongemengde kleurproduct aan en wacht 48 uur. Heb je na die tijd geen last van jeuk, rode vlekken of een zwelling? Dan kun je met een gerust hart beginnen.

Tip: Smeer voordat je begint met verven wat vaseline langs je haargrens en op je oren. Zo voorkom je vlekken op je huid van verf waarmee je bent uitgeschoten. Bij het Kruidvat zijn ook speciale doekjes te koop waarmee je vlekken makkelijk kunt verwijderen.

Laat je haar aan de lucht drogen. Wanneer je je pas geverfde haar met een föhn droogt, heb je kans dat je haarkleur wat doffer wordt.

Kleur jij je haar altijd zelf?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

4 gedachten over “Zelf je haar kleuren: tips en tricks!

  1. Ik vind donker haar je heel mooi staan. Geen fail wat mij betreft. Het is denk ik gewoon even een kwestie van wennen omdat het anders is als normaal?. Ik verf/highlight mijn haar niet meer. deed het vroeger bij de kapper maar die prijzen zijn gewoon niet leuk meer..

    1. Ah, thanx! Gelukkig ben ik er nu ook wel aan gewend en is het “harde” er al uit gewassen 🙂 De prijzen bij de kapper voor het verven zijn inderdaad sky high…

  2. Oh handige tips! Ik zou graag zelf mijn haar eens kleuren maar ik durf helaas nog niet goed 😀 Misschien eens beginnen met een tijdelijke kleurspoeling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *