Bloggen Lifestyle

Hoera! La Log is 1 jaar! Best gelezen artikel en hoezo die naam?

La Log, 1 jaar, blog, lifestyle, lifestyleblog, mamablog

Hoera! Mijn lieve blogje bestaat vandaag een jaar! Op 17 mei 2015 kwam het eerste artikel online. “Als je baby slaapt… Gas erop! Of toch niet?” beet de spits af. Wat was het spannend om een zelfgeschreven stuk online te zetten! Maar vooral ook heel erg leuk! Lees mee wat de het best gelezen artikel is en waar de naam La Log vandaan komt…

Waarom een eigen blog?
In 2010 hielden Wim en ik een website bij over de voorbereidingen van onze bruiloft waar ik toen al blogjes op plaatste. Zo leuk om te doen! En vijf jaar later kwam La Log. Sinds die 17 mei vorig jaar zijn er 134 artikelen op La Log verschenen. En al is mijn schrijfstijl nog steeds helemaal ik, mijn manier van bloggen is best veranderd in het afgelopen jaar. En mijn site ook trouwens, haha. Want ineens moest alles anders. La Log ben ik begonnen uit mijn passie voor schrijven. Ik volg een schrijfcursus, die op zolder ligt te verwaarlozen by the way. Te jammer, maar ik kan het gewoon niet meer opbrengen om een opdracht van twaalf A4tjes te tikken. En dat elke week. Dus zo ontstond het idee voor La Log. Schrijven wat en wanneer ik wil en daar mijn eigen “projectje” van maken leek me heerlijk, en dat is het! La Log is echt helemaal mijn eigen ding geworden. Met minimale hulp van mijn eigen ICT-er Wim. Want ik wil het wel zelf doen natuurlijk, haha.

Waarom de naam La Log?
Naast het bloggen en schrijven heb nog een grote passie: sporten en groepslessen geven. Ik werk nu ruim elf jaar in de sportwereld en ben zes jaar geleden als ZZP-er aan de slag gegaan als groepslesdocent. Mijn freelance onderneming heb ik toen La Fit genoemd. “Fit” spreekt natuurlijk voor zich en “La” staat voor fun omdat ik het helemaal leuk vond klinken. Dus de naam La Log heeft nog echt een betekenis ook! “Log” is een synoniem voor een bestand waar gebeurtenissen op bijgehouden worden. Vroeger vaak een logboek. En natuurlijk hoorde daar de “La” ook voor, zo zijn twee van mijn liefdes aan elkaar gelinkt!

La Log, 1 jaar, blog, lifestyle, lifestyleblog, mamablog

Het best gelezen artikel?
Dat is toch echt “Even laseren en weg is je tattoo!” Omg, de bezoekersaantallen stegen tot ongekende hoogtes voor mijn blogje, haha. Het artikel verscheen op 8 juni 2015 online en is sindsdien bijna 6.000 keer gelezen. Jammer dat ik er in juni nog geen teller op had staan (stom!) dus het exacte aantal weet ik niet. Niet heel spannend voor de grote blogs met tienduizenden views per maand, maar voor mij is het heel veel.

En nu?
Ik ga vooral lekker door met bloggen. Een echte structuur heb ik niet. De ene week verschijnen er zes artikelen online, de andere week twee. Het moet vooral leuk blijven en geen “moeten” worden. Maar nu zit ik in de flow, haha! Nu ik zwanger ben en met het lesgeven en het echte trainen gestopt ben, heb ik veel tijd en straks in mijn verlof zelfs nog meer! Jullie kunnen dus lekker veel gaan lezen op La Log! Ik krijg regelmatig de vraag of ik ook ga vloggen, maar nee. Dat laat ik aan collega-bloggers over. Voor mij is schrijven echt de essentie. Dat vind ik heerlijk. Foto’s maken voor mijn blog vind ik ook leuk om te doen, maar video’s? Nee. La Log loopt hartstikke naar mijn zin. Ik heb veel lieve, terugkerende lezers (dank je!) en heb heel veel plezier in het bloggen! Ik krijg ook veel aanbiedingen voor opdrachten, maar ik ben heel selectief. Ik ga namelijk niet bloggen om reclame te schrijven. Niks mis mee, zeker niet af en toe, maar het moet wel bij mijn blog passen. Soms krijg ik wel echt hele toffe aanbiedingen die ik dan ook echt niet afsla. Er staan nog een paar leuke in de planning! Blijf meelezen!

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

7 gedachten over “Hoera! La Log is 1 jaar! Best gelezen artikel en hoezo die naam?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *