Baby Mama en zo Zwanger

Liever een jongen of een meisje?

zwanger, meisje of jongen, baby, mamablog, lifestyleblog, La Log
Inmiddels ben ik vijftien weken zwanger, inclusief een flink bol buikje. Nu borrelt er vooral bij mijn tweede zwangerschap blijkbaar bij iedereen de vraag op of ik liever een jongen of een meisje zou willen? “Zeker een jongen hè, want een meisje heb je al,” gaat het dan. Uhm, nee. Wat een kontvraag! Het maakt mij ook deze keer echt niks uit of het een jongen of meisje is. Klinkt misschien cliché, maar als “het” maar gezond is.

Misschien zou ik die kontvraag zelf ook wel stellen als ik geen mama was. Zou best kunnen. Maar nee, ik heb geen voorkeur. Veel mensen vinden het maar moeilijk te geloven. Natuurlijk is een jongen leuk: die heb ik nog niet! Maar een meisje is ook leuk: dan hebben we straks twee zussen. Ahhh. Maar vijftien weken dus. Vijftien weken betekend dat we al bijna een pretecho kunnen laten maken voor de geslachtsbepaling! Of wij dat gaan doen? Hell yeah! Ik ben veel te nieuwsgierig om het niet te doen, haha! Al heeft het natuurlijk ook wel wat om bij je bevalling verrast te worden… Maar dan nog: mijn nieuwsgierigheid wint!

Bij mijn eerste zwangerschap vond ik het heerlijk dat we wisten dat het een meisje zou worden. We hadden de naam Noor al jaren in gedachten dus ik was hyper toen we erachter kwamen dat we “de naam” konden gaan gebruiken. Een jongensnaam hadden we nog niet echt. Ondertussen wel. Tja, stel je voor dat het nu een jongen is… we kunnen dat kind geen 2.0 blijven noemen, haha! En over de tweede meisjesnaam waren we het ook al heel snel eens. Toch fijn.

Toen Noor nog in mijn buik zat kon ik me dus al uitleven op het geboortekaartje, de babykleertjes en de inrichting van de babykamer. Dat gaf rust; ik kon iets concreets doen voor onze baby en alles in een mooie kleur uitzoeken in plaats van unisex pisgeel. Niet dat daar iets mis mee is trouwens, maar toch. Dus ja, dames en heren, binnenkort komt die pretecho er!

zwanger, meisje of jongen, baby, mamablog, lifestyleblog, La Log
Ik kon me al snel uitleven met het geboortekaartje van Noor!

Wat denk jij: krijgen we een jongen of een meisje?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

7 gedachten over “Liever een jongen of een meisje?

  1. Spannend zeg! Ik ben vorige maand bevallen van een meisje. Mij maakte het ook niets uit of het een jongen of een meisje werd, terwijl mijn vriend echt graag een jongen wilde en echt twee dagen chagrijnig was dat we een meisje kregen. Inmiddels is hij superblij hoor! Ik lees binnenkort wel wat het wordt 🙂

    1. Hahaha, dat meen je! Gelukkig dat ie bijgedraaid is 🙂 Wim zou denk ik nu stiekem wel graag een jongen willen… We gaan het binnenkort zien, haha!

  2. Ik ben wel benieuwd. Mijn gedachten gaan naar een jongentje, maar mocht het een meisje zijn, dat is ook super leuk. Maar aangezien dat dikke buikje, denk ik toch: een kereltje ha ha.

  3. Het is eigenlijk ook raar om een voorkeur te hebben. Je hebt er 0 invloed op. En je zult het er mee moeten doen. Maar aangezien ik wel van een gokje wagen hou, denk ik een meisje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *