Lifestyle

30 jaar: de aftakeling begint!

dertig jaar, aftakeling, rimpels, lifestyle blog, la log
Jaaaa, weg rimpels haha 😉
dertig jaar, aftakeling, rimpels, lifestyle blog, la log
Antirimpel crème smeren voor de lijntjes bij je ogen, werkt het echt?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op mijn dertigste verjaardag vloog de antirimpel-crème subtiel (want: ingepakt) rond m’n oren en sindsdien smeer ik er dus braaf op los. Niet dat het iets helpt, las ik laatst. Toch jammer. Het had zo mooi kunnen zijn: de dertigers jaren, ware het niet dat de aftakeling dan begint. De eerste tekenen zijn nog zwak maar pakweg een jaar of anderhalf na je dertigste verjaardag wordt het erger. Je functioneert ineens niet meer zo goed met een kater. Wat zeg ik? Van een avondje doorhalen moet je drie dagen bijkomen! En wat zeurt die knie tegenwoordig? Daar heb je ook al een paar weken last van. Na een goede work-out kom je stram uit bed en verkeersborden lezen is een uitdaging: je kunt stiekem niet meer zonder bril of lenzen. Hee, en spot je daar nou een grijze haar? Niet! He gatver, moeten we nog aan de haarverf ook.

Maar verder zijn de dertigers jaren natuurlijk ultiem: je staat middenin het leven. Je bent nog jong, zeggen ze. Zelf ervaar je dat anders want je herkent alles wat hierboven beschreven staat, maar je houdt wijselijk je mond. Je bént toch ook nog jong! Alleen niet meer zo jong als eerst, maar ach. Nog meer mooie dingen aan dit tijdperk: je weet wat je wilt! Of in ieder geval wat je niet wilt, haha. Want die ervaring heb je inmiddels. Die ene baan was het toch eigenlijk niet, en waarom was je die studie nou ook alweer gaan doen? Je ervaart complete chaos in de zin van “wie-ben-ik-en-wat-wil-ik”. En dan komt daar ook nog iets van een biologische klok om de hoek kijken. Oh god, en nu? Een waar dertigers dilemma steekt zich de kop op. Ja, logisch ook: je bent (niet meer zo heel) jong en je wilt wat! Maar wat dan? Je grijze haar verven, je lijf laten kraken en je ogen laten laseren? Haha, ik weet het ook niet jongens maar zo erg is het allemaal niet. Gelukkig kunnen heel veel dertigers (en een beetje) samen met mij heel wat hokjes afvinken! Gelukkig in de liefde? Jeej! Leuke baan? Check! Fijn huis? Yep! En verder blijft het zoeken naar wat jou gelukkig maakt, maar dat zal bij elke leeftijd horen denk ik. Het dertigers-tijdperk is immers ultiem maar ik blijf gewoon blijf smeren, wat jij?!

 

xx Wen

 

Ps: dit artikel is gebaseerd op mijn eigen aftakeling. Andere dertigers zijn natuurlijk gewoon hot&happening 😉

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

3 gedachten over “30 jaar: de aftakeling begint!

  1. Hahaha leuk geschreven. Als het puur om de stapavonden gaat dan is bij mij de aftakeling ook al begonnen. Mijn god wat moet ik daar van bijkomen. Misschien spelen de kinderen daarin ook wel mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *