Lifestyle

Zweten in een pashokje? Liever online shoppen!

DSCN8796

Met statisch haar sta ik in een overbelicht pashokje. Zuchtend kijk ik naar de indrukwekkende stapel kleren op de grond. Nog drie tops en twee broeken te gaan. ‘Jezus, er zal toch wel íets passen?’ zeg ik gefrustreerd. Maar eigenlijk heb ik de moed al opgegeven. ‘Waarom dacht ik dat ik deze keer wel zou slagen?’ denk ik bij mezelf wanneer ik top nummer zoveel over mijn verhitte, statische hoofd trek en kijk in de spiegel. Het ziet er werkelijk niet uit. Net zoals de rest. En dat komt heus niet door het tl-licht. Het is allemaal te groot, te klein, te lang, te krap, te wijd, te lelijk en nog lelijker.

Ruw trek ik de top uit waardoor mijn haar nu zelfs richting het plafond gaat. Ik ben er helemaal klaar mee! De overige kledingstukken pas ik niet eens meer. Lichtelijk zwetend kom ik het pashokje uit en mik de hele stapel boos over het rekje dat de verkoopster dan moet opruimen. Een paar meiden kijken me verbaast na als ik stampvoetend de winkel verlaat. Mijn hele middag is naar de knoppen. En mijn humeur trouwens ook.

Buiten krijg ik nog wat vreemde blikken toegeworpen en als ik stilsta voor een etalage zie ik waarom. Een statische ragebol staart terug. Ik probeer mijn haar plat te strijken, maar dat is geen succes. Het springt gewoon weer omhoog. Welja, dat kan er ook nog wel bij. Dan loop ik maar voor schut.

Met ragebol en zonder nieuwe kleren ga ik terug naar huis. Wim kijkt me vreemd aan.

‘Weer niks gevonden, schat?’ vraagt hij.
Irritant.
‘Nee Wim, weer niks gevonden nee,’ antwoord ik kortaf. Hij grinnikt wat maar ik versta hem niet. ‘Wat zei je?’
‘Dat je even in de spiegel moet kijken,’ herhaalt hij.
‘Oh, dat. Ja, weet ik,’ zeg ik achteloos en loop naar boven, waar ik achter de computer kruip.

Even later kom ik vrolijk en met een goed zittende coupe naar beneden.
‘Zo, jij bent vrolijk!’ zegt Wim. ‘Niet meer boos vanwege je mislukte poging om nieuwe kleren te kopen?’
‘Hoezo mislukt?’ zeg ik. Maar hij hoort het niet. Ach, dat ziet ie vanzelf wel als hij de bankrekening checkt. Ik zeg; hoera voor online shoppen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *