Lifestyle

Even laseren en weg is je tattoo: mijn ervaring met weglaseren

tattoo weglaseren, tattoo, weg laseren, laser, huid, ervarin tattoo weg laseren, lasercentrum, tattoo, tattoo weghalen, blog tattoo weg laseren, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog
Oké, dat “even” duurde wel anderhalf jaar maar dan heb je ook wat. Of eigenlijk niet meer. Want weg is je tattoo.
En toen waren er nog twee. In 2002 liet ik mijn eerste tattoo zetten; een draakje op mijn rechter bovenarm. Tja, wat kan ik hiervan zeggen? Je bent achttien en je wilt wat. Beetje jammer. Toch hoort die tattoo inmiddels wel bij me. En in 2006 kwam daar een tweede bij: sterren op mijn linkerarm. Die vind ik nog steeds heel tof. Ze staan voor dierbaren die ik verloren heb. In 2010 kwam tattoo nummer drie. Die is nu dus weg. 

Waarom dan die tattoo?

Het kwam zo: Wim heeft een tattoo op zijn linkerarm waarin bliksemschichten verwerkt zitten. Het leek mij daarom leuk om een kleine bliksemschicht net onder mijn sleutelbeen te laten zetten zodat we iets hadden dat bij elkaar hoorde. Ik ging met mijn idee naar de tattoo shop waar ik mijn andere tattoo’s ook had laten zetten. Iemand die daar pas werkte ging ‘m zetten en ik vond het prima. Het is een vooraanstaande tattoo shop in Breda en ik vertrouwde erop dat ze niet zomaar iemand achter die naald zetten.

Little did I know… Mijn kleine bliksemschicht werd een grote, donkere inktvlek. Het is dat ik niet kon zien wat de dame met de naald aan het doen was, anders had ik natuurlijk wel ingegrepen. Ik was echt heel erg teleurgesteld maar volgens het hele tattoo-team zou het helemaal goed komen met mijn nieuwe tattoo zodra alles genezen was. En anders mocht ik altijd terug komen. Dat deed ik. Twee keer zelfs.

tattoo weg laten laseren, tattoo weglaseren, tattoo laseren, blog tattoo, ervaring tattoo weglaseren, blog, mamablog
De tattoo na het bijwerken; nog steeds een donkere vlek…

Twee keer heb ik mijn tattoo nog bij laten werken. Het werd wel iets beter, maar hij bleef lelijk. In 2012 besloot ik om ‘m weg te laten laseren. Na een online zoektocht kwam ik bij het lasercentrum in Breda (#nospon) terecht.

Het resultaat

tattoo weglaseren, tattoo, weg laseren, laser, huid, ervarin tattoo weg laseren, lasercentrum, tattoo, tattoo weghalen, blog tattoo weg laseren, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog
tattoo weglaseren, tattoo, weg laseren, laser, huid, ervarin tattoo weg laseren, lasercentrum, tattoo, tattoo weghalen, blog tattoo weg laseren, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog
Het duurde ongeveer anderhalf jaar en het deed Heel Veel Pijn, maar hij is echt helemaal weg!
Je ziet er echt niks meer van. Die anderhalf jaar heb ik -met tussenpozen van steeds twee maanden- met een verbrand vel gelopen. Want dat is het weg laseren met je huid doet: verbranden die hap! De deeltjes inkt komen dan in je bloed terecht en worden afgebroken. Ik ben echt heel blij met het resultaat; je ziet er niks meer van. Geen litteken, geen vage lijnen. En voor de mensen die het zich afvragen: ja, het weglaseren van een tattoo is pijnlijker dan het laten zetten. En ja, ik zou het zo weer doen.

Heb jij een tattoo die je (stiekem) weg zou willen laten laseren? Of ben je juist nog steeds super blij met je inkt? Let me know!

De link naar het lasercentrum*:
http://www.tattoo-verwijderen.com/

Ze hebben vestigingen in Breda, Eindhoven, Heerlen en Zoetermeer!

*Dit is geen advertorial, maar een artikel over mijn eigen ervaring waar ik erg tevreden over ben. De resultaten zullen per persoon en per tattoo natuurlijk verschillen.

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

 

UPDATE: inmiddels heb ik een cover-up over het draakje op mijn arm en ben ik alweer een aantal tattoo’s verder. Vindt je het leuk om er meer over lezen? Klik klik 😉

Volg La Log via Facebook, Twitter, Google+ en Bloglovin’!

42 gedachten over “Even laseren en weg is je tattoo: mijn ervaring met weglaseren

 1. Heftig zeg, dat weglaseren. Maar wel erg goed gelukt! Ik heb ook 3 tattoos, waarvan 1 die heel mijn rug beslaat. Ik ben er ongelofelijk blij mee. Het duurde wel tot ik 33 was voor ik de stap naar de tattooshop durfde zetten, dus ik heb bijna 10 jaar met het idee rondgelopen voor ik het écht liet doen.
  Stiekem hoop ik ook dat onze zonen en dochters niet op hun 18de al de tattooshop binnenstappen, maar dat ze wat langer wachten 🙂

 2. Oh jammer van de trouwfoto’s, maar die kan je altijd nog laten photoshoppen als het je echt stoort. Gelukkig is ‘de vlek’ nu weg. Heeft die tattooshop daar nog iets aan bijgedragen?

  1. Hee Marlieke, leuk dat je reageert! Ik volg jouw blog 🙂
   Ik stoor me niet zo heel erg aan de tattoo op onze trouwfoto’s, hij kan inderdaad makkelijk weggetoverd worden 😉 Maar de tattooshop heeft niks vergoed helaas…

 3. Zo dat is balen zeg als iemand het zo verpest. Jammer dat ze inderdaad ook op je trouwfoto’s staan. Kan je deze zelf nog niet met photoshop bewerken? 🙂

 4. Jeetje, dat ze dat zó hebben kunnen verknoeien is ongelooflijk. Wel gaaf dat je gewoon weer een mooie egale huid hebt bij je hals nu. Goed weggehaald! 🙂 ps. Op je trouwfoto’s kun je evt. je tattoo nog weg photoshoppen. Is echt zo gebeurd.

 5. Wauw wat een mooi resultaat! Ik heb morgen mijn derde behandeling. Zie momenteel nog niet erg veel verschil, maar zou ook pas na de 3e behandeling komen vertelden ze 🙂

  1. Hi Manon, ik had al resultaat na de eerste behandeling maar dat ligt ook heel erg aan de tattoo zelf hoor. Welke inkt er gebruikt is en hoe lang ie erop staat enzo. Ik hoop dat ie snel weg is bij je! Succes! Oh, en sterkte met de pijn 😉

 6. Wat zuur dat ze je lichaam zo verknald hebben, het ziet er nu in ieder geval erg mooi uit weer..! Ik heb zelf het Latijnse ‘Veritas’ op mijn onderbeen, gezet in Thailand waar ik gelukkig nog erg blij mee ben..

  Liefs!

  1. Thanx, ik ben ook errug blij met het resultaat! Fijn dat je nog happy bent met jouw tattoo, het klinkt ook heel gaaf!

 7. Wauw wat fijn dat hij nu weg is! Echt wel heel slecht dat ze dus zomaar iemand laten tatoeëren en dat het er dan zo uit komt te zien. Zou je dat tattoo-idee opnieuw laten zetten?

  1. Hee Julia, nee ik denk niet dat ik die tattoo opnieuw zou laten zetten. Ik ben er bang voor geworden, haha 😉

 8. Grappig, ik liet ook op mijn 18eeen tattoo zetten….een beertje. Nu bijna 3 jaar later is ie zo goed als weg. Misschien moet ik nog 1 keer. Ik heb het in Veldhoven laten doen. Ook wel grappig dat jij praat over een vrouw in een vooraanstaande tattoo shop. Ik heb namelijk later nog tattoos laten zetten (en ben nu ook nog bezig) bij een tattooshop in Breda, bij een jong dame, maar zij is super goed! Ik ben wel heel nieuwsgierig bij wie jij bent geweest nu 😉

  Groetjes Sandra

  1. Haha, dat zal ik je wel in een prive berichtje toesturen via fb Sandra! Ik wil die shop niet afvallen hoor, de rest hebben ze super gezet net als Wim z’n tattoo’s. Maar ik weet niet of ik daar zelf ooit nog iets zal laten zetten…

 9. Ik heb 2 tattoo’s, maar ik zou ze nooit weg willen laten halen 😀 Ik ben ook wel naar een goede zaak gegaan, maar daar betaal je dan ook wel voor *vond mijn portemonnee niet leuk*
  Wel fijn dat het mooi weggehaald is 🙂

 10. Ik heb zelf helemaal geen tattoo’s (dus ook geen behoefte om iets te laten weglaseren, haha) maar het lijkt me wel een pijnlijke en heftige behandeling. Maar ik moet zeggen dat het fantastisch gelukt is! Ik wist niet dat ze dat tegenwoordig al zo netjes weg konden krijgen 🙂

 11. Hij is echt heel mooi weggehaald! Alleen wel balen dat ‘ie er uberhoubt niet zo mooi opgezet was. Maar gelukkig heb je daar nu geen last meer van 🙂

 12. Wat erg dat een tattooshop een tattoo zo kan verprutsen! Fijn voor je dat hij nu weg is.
  Ik heb geen tattoo’s en ik denk dat ik dat ook zo ga houden, hihi.

 13. Hi Wendy!

  Allereerst, wat leuk om je te volgen! Leuke schrijfwijze heb je!

  Tattoo verhaal herken ik.. Ik was 17 en enorm overtuigd dat ie voor eeuwig was! Maar nu mag ie er wel af… Chinees tekentje. Wat ik er mee heb… Niets dus! Kan je me pb’en via FB waar jij hem hebt weg laten halen?

  Groetjes Nathalie

 14. Ow wat schrijf je toch heerlijk….Ik lig iedere keer in een deuk…
  En jep ik heb een tattoo waar ik nogsteeds heul erg blij mee ben. En krijg nu alweer de kriebels voor nog een. Ook nadat ik 3.5uur met een wit hoofd op de bank heb gezeten in een pose waar je niet gelukkig van wordt….En een rode plek op mijn voorhoofd van mijn vuist dit ik net even te hard op mijn hoofd drukte..whahahah

  1. Haha, wat leuk Eef dat je mijn blog bezoekt. Ja, je blijft aan de gang he met tattoo’s… heb ik ook hoor, al twijfel ik natuurlijk wel heel erg door dit hele verhaal…

  1. Oeps ik was nog niet klaar met typen 😡

   Maar wel enorm balen dat de tatoeëerder het zo verprutst heeft! Helaas kan ik daar ook over meepraten al is mijn tattoo 5x zo groot… Ik vind het laseren overigens wel meevallen kwa pijn, maar het doet inderdaad meer ‘pijn’ als tatoeëren.

 15. wat is dat mooi geworden dat weglaseren!
  Ik ben wel benieuwd wat je ervoor hebt betaald? Zou je mij een berichtje willen sturen met contactgegevens van jan-de-laser-man?

 16. altijd leuk om dit soort verhalen te lezen. Ik heb eigenlijk van jongs af aan ook altijd een tattoo gewild. tja, was te jong en had ook niet het geld ervoor, maar ook al had ik dat geld mocht ik het ook niet eens van mijn ouders. Ik en mijn vrienden hadden het op een andere manier geprobeerd om op een andere manier een tattoo te krijgen maar het vervaagde al naar een paar weken. Als ik toen der tijd geld had en tattoo’s had hebben laten zetten zat ik er nu waarschijnlijk onder met spijt dat ik het had gedaan ( 5 jaar verder en heb nog steeds niks). xD Het lijkt mij echt vreselijk pijn om te laten laseren. oeef.. Maar super dat het nu helemaal weg is! Eerlijk gezegd staat het je goed zo zonder de tattoo.

  xxx fabianne
  onlangst geplaatst: http://cookiesandperfection.blogspot.com/2015/07/my-summer-goals.html

 17. Hoi,

  vorig jaar had ik een tattoo laten zeggen en dezelfde rond dezelfde tijd een jaar later was ‘ie weg.
  Hij was bij iemand thuis gezet die van mijn zelfgetekende design een heel ander kunstwerk had gemaakt.

  Omdat het mijn eerste tattoo was die niet uit alleen lijntjes bestaat maar ook uit schaduwen, had ik niet verwacht dat het er uiteindelijk zo anders uit kwam te zien dan ik wilde. Het was dus een enorme tegenvaller, zo aan de binnenkant van mijn onderarm. Veel mensen vonden hem mooi maar ikzelf vond het maar niets dus ben in Rotterdam, Kop van Zuid, bij een klein praktijkje begonnen met laseren.

  Het duurde bij mij 4 keer voordat ik het resultaat had wat ik nu heb. Het is zo goed als weg, alleen zitten er nog enkele kleine inktvlekjes. De plekken waar de schaduw donker was, is nu blanker dan mijn gewone huid.
  Enerzijds denk ik dat het komt doordat ik een paar dagen na de laatste lasersessie onder een te hete douche ben gestapt (au!)… mijn korst werd daarom niet zo mooi als de keren daarvoor en ik had veel blaasjes.

  Bij mij is het nog redelijk zichtbaar als ik kijk naar jouw resultaat, maar ik wil eigenlijk niet meer laseren 🙁

  1. Oef, nee dat kan ik me voorstellen dat je niet op nog een lasersessie zit te wachten, Dana! Ik hoop dat je wel tevreden bent met het resultaat van het weglaseren!

 18. Ik heb laatste de laatste behandeling achter de rug gehad van tattoo bob en ik vond het reuze meevallen! Ik had een “trampstamp” op mijn onderrug, ieks! Nu 35 en twee kindjes later vond ik hem echt niet meer bij mij passen. Ja tuurlijk voel je het wel maar had de pijn erger verwacht..

 19. Heel fijn om je blog te lezen en wat nog beter is om te lezen dat de tattoo waar je niet blij mee was, ook echt weg is!

  Ik heb 4 tattoos, waarvan ik de laatste nog geen half jaar geleden heb laten zetten, maar ik ben niet blij met de laatste… het ontwerp en al is wat ik wilde, de gedachte erachter zeker ook maar ik kan er maar niet aan wennen! Ik vind het achteraf groter en meer aanwezig dan ik dacht.
  Het had voor mij iets kleiner mogen zijn, dat past beter bij mij.

  Ik stond dan ook 6 dagen (!) na het zetten van die tattoo al voor een oriënterend gesprek bij de laserkliniek binnen. Heb een 1e afspraak in oktober staan, maar twijfel of ik het wel moet doen en of het eindresultaat ook echt zo wordt zoals ze beloven: dat er niks meer van te zien zal zijn!

  Ik ga in Veldhoven, als ik besluit te gaan… ik heb er geen probleem mee dat het lang duurt voordat het weg is, als het eindresultaat maar naar tevredenheid is…

  1. Die in Velthoven is dezelfde kliniek als waar ik ben geweest in Breda, ze hebben twee locaties. Ik vond het echt top! Het is idd een moeilijke beslissing want “wat als ie niet helemaal weg gaat” maar ALS je het dan weg laat laseren dan zit je daar wel goed! Succes!

 20. Hallo,

  Ik heb het zelfde een beetje mee gemaakt. Ik had jaren en jaren over een tattoo nagedacht en op een dag was het zo ver. Ik wilde een tekst op mijn pols in een kleine letter.
  Ik ben naar een goed aangeschreven tattoo shop gegaan waar iedereen erg over te spreken was. Dus ik ben er met volle moed naar toe gegaan.

  Er was een nieuwe tattoo artiest in dienst genomen en zij zou mij helpen. Ten eerste kreeg ik te horen dat de tekst niet in kleine letters kon want dan was het risico dat de letters “dicht” zouden slippen. Ik vond het een beetje vreemd want ik kende mensen die wel teksten in kleine letters op hun lichaam hadden. Ik was zo dom om het te geloven want dacht zij is immers de tattoo artiest en zal wel weten hoe of wat. Dus werd het een grotere letter en de tekst kreeg ook ineens meer volume. Anders dan eigenlijk te hebben gewild ben ik naar huis gegaan. Niets van een subtiele mooie tekst maar een tekst die vanaf een behoorlijke afstand goed te lezen was. Eigen schulde dikke buld ik had me er teveel in mee laten slepen.

  Maar na 2 weken dacht ik wat blijf ik toch blauw om de tattoo (en ik was helaas zo dom om direct 2 te laten zetten) bleek dat ik onderhuids helemaal uitgelopen was. En niet bij 1 maar bij beide tattoo”s. Dat was op te lossen door wat schaduw om de letters te zetten en ik kreeg dus schaduw om de letters heen. Maar deze schaduw was zo ontzettend donker dat het leek ofdat ik 2 zwarte plekken op mijn armen had. Hoe dom heb ik ooit kunnen zijn en wat bezielde me om toch tattoo’s te nemen , het ging zo goed 30 jaar niets en toen moest het toch gebeuren.

  Ik ben voor de 3e maal terug gegaan naar de tattoo shop en de enigste oplossing was om de tattoo wat kleur te geven zodat het geen zwarte vlek meer zou lijken. Dit werd niet meer door de nieuwe tattoo artiest gedaan want die was ondertussen ontslagen. De eigenaar heeft er bloemen bij gezet.

  Ik kan de tattoo gewoon niet accepteren naar 6 jaar wat een mooie subtiele sierlijke tekst moest worden is uitgegroeid tot een behoorlijke tattoo. Ik dacht eerst ik wen er wel aan maar als ik iemand zie kijken richting mijn pols voel ik me al ontzettend vervelend.

  Ik heb nu besloten om beide tattoo’s maar weg te laten laseren ook al vind ik dat ontzettend eng en spannend. Ik hoop gewoon dat het echt goed komt. Veel mensen wilden niet aan het laseren beginnen omdat ik kleur in de tattoo had zoals rood en roze wat erg moeilijk te verwijderen is. Er is dus ook geen garantie dat die helemaal verdwijnen zal.

  Ik heb net 3 dagen geleden mijn eerste laser behandeling gehad en heb alle vertrouwen in de dames die het laseren. Ik was ontzettend nerveus maar achteraf is het me heel erg mee gevallen. Ik zie nu al stukjes wat lichter geworden is.

  Geweldig dat jouwn tattoo zo mooi verdwenen is en ik hoop voor iedereen die van zijn tattoo af wilt ook zulke mooie resultaten mogen hebben.

  Groetjes , Corina

 21. Hi Wendy,

  Prachtig resultaat heb jij na het weglaseren van je tattoo. Mag ik vragen hoeveel behandelingen jij heb gehad? En hoelang er tussen de behandelingen zaten?

  Wat heeft jou doen besluiten om bij die laser kliniek te gaan behandelen in Breda? Ik ben zelf ook aan het orienteren maar vind het dood eng als je al die horror verhalen van bloed en littekens leest!

  Groetjes Lotte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *