Geen categorie

Kekke legging. Oh, je bent een man?

Legging, blog, lifestyle blog, la log, mamablog

Terwijl ik naar mijn fiets loop zie ik in mijn ooghoek een jonge meid in een legging voorbij komen. Hippe knot op d’r kop, rugzak om. En een baard. Wait, what?! Zag ik het goed? Ik draai mijn hoofd met een ruk om naar het target. Dat is dus geen jonge meid in een legging. Het is een mannelijke hipster in een legging. En bootschoenen.

De hipster neemt plaats op een bankje in de zon. Uit zijn rugzak vist hij een gebreide muts. Een. Gebreide. Muts. ‘Okeee,’ mompel ik hardop. Vanachter mijn zonnebril trek ik mijn wenkbrauwen op. Besluiteloos sta ik bij mijn fiets. Zal ik het tafereel blijven aanschouwen of gewoon naar huis gaan? Of -beter misschien- aan de hipster vragen waar hij zijn legging vandaan heeft? Kek printje.

Ik zie de hipster kijken naar de gebreide muts in zijn hand. Jaha, hoe ga je dat nou doen hè, met die hippe knot op je kop… De hipster is in dubio. De knot of de muts? Wat gaat het worden kerel? Kom op, de zon schijnt, dus zo moeilijk is die keus niet lijkt me. Maar ik ben geen hipster dus wat weet ik er nou van. De muts bungelt nog altijd in zijn hand. Hij krabt aan z’n baard en schuift het zware montuur van zijn bril terug op z’n plaats. Want natuurlijk heeft hij ook een bril.

Ik haal mijn fietssleutel tevoorschijn want ik heb genoeg van de twijfelende hipster. Of is hij geen hipster? Wanneer ben je eigenlijk een hipster? Vraag ik mezelf af als ik mijn fiets op stap. Niet iedereen met een knot/baard/bril/legging en/of bootschoenen is een hipster. Of toch? Nee, ik hou niet van hokjes-denken, dus ik zal de man in kwestie geen hipster meer noemen in mijn hoofd.

Wanneer ik langs hem fiets begroet ik hem vriendelijk.
‘Hee, toffe broek!’
En ik meen het.
Zal ik er legging achteraan roepen? Hihi.
‘Haha, thanks,’ zegt de man terug en hij steekt zijn duim op.
Ik lach, kijk nog een keer achterom en zie dat hij de muts terug in zijn rugzak stopt.

Eenmaal thuis kan ik het toch niet laten. Ik zet mijn laptop aan en ga naar Google. Ik klik op afbeeldingen en type ‘hipster met baard’. Wat een heerlijke diversiteit! Ik word er blij van! Er schuilt een beetje hipster in all of us. Maar dan zonder baard. Meestal dan.

Een legging… kan dat eigenlijk nog wel?

Legging, blog, lifestyle blog, la log, mamablog
Found him @ google 😉 Luv it!

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

5 gedachten over “Kekke legging. Oh, je bent een man?

  1. Neeeeeeeeeeh!! Die bootschoenen maken t gewoon af ook…
    Ik las trouwens laatst ergens dat zo’n hipster baard eigenlijk heel schmutzig is, want; een bron van bacteriën… Dan wil ik niet weten wat er allemaal in die knot huist 😉

  2. Wat heb ik gelachen om je verhaal.
    En weet je…… zo in de avond met een borreltje zie je die hipster als het ware weer gewoon voorbij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *