Mind & body Mind & mindset

Januari: zo houdt je het wel vol!

mindful, mindfulness, goals, persoonlijke ontwikkeling, doelen, nieuwe jaar, blog goede voornemens, lalog.nl
Januari: waar deze maand vooral als een frisse wind voelt, wordt deze ook goed besmeurt. Besmeurt met goede voornemens die niet volgehouden worden. Voornemens die niet serieus zijn, die niet met de juiste intentie gezet worden. Hoe je jouw voornemens wel volhoudt?

Het hoeft natuurlijk helemaal geen januari te zijn om een goed voornemen te hebben. Doelen zijn er niet om alleen in januari te stellen. En het hoeft geen januari te zijn om anderen een goed jaar te wensen. Want dat gun je anderen altijd, ook in mei en september.

Nieuwe start of valse start?

Dat gezegd te hebben, voelt januari vaak voor veel mensen als een nieuwe start en dat is mooi. Als dat zo voor jou voelt, maak dan ook lekker gebruik van die energie! Waak er wel voor dat die nieuwe start geen valse start wordt. Want met welke intentie begin je aan jouw nieuwe doel of voornemen? Omdat het januari is? Dat gaat niet werken.

Besef dat iets alleen werkt wanneer de intentie vanuit jezelf komt. Waarom wil jij voor dit doel gaan en hoe voelt dit voor je?

Zo lukt het wel!

Op energetisch niveau kan de eerste maand van het nieuwe jaar als een nieuw begin voor je voelen en dat is een mooi uitgangspunt. Wanneer je de intentie achter je doel of voornemen bepaalt hebt, kun je aan de slag. Een intentie -anders dan “het is januari”- kan van alles zijn: bijvoorbeeld dat je jezelf een betere gezondheid gunt of dat je dit jaar voor je droombaan gaat.

Doelen bepalen

Moeite met het bepalen van jouw doelen? Ik schreef er eerder een artikel over met 4 fijne tips! Lees: “Je doelen bepalen voor het nieuwe jaar? 4 Tips!”

Veel plezier met jouw doelen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *