Geen categorie

Zo worden jouw Kerstdagen relaxt

kerst stress, relaxen, kerstmis, kerstperiode, relaxte kerst, kerstdagen, blog kerstmis, lalog.nl, lalog

Eigenlijk is het heel simpel: je hebt helemaal zelf in de hand hoe druk jouw Kerst dit jaar wordt. Misschien voelen de feestdagen voor jou als een grote rits met verplichtingen, maar jij bent de enige die jezelf dan iets verplicht.

Hapje? Drankje?

En dat klinkt natuurlijk heel makkelijk: gewoon tijdens de Kerstdagen bij niemand langs gaan en jezelf hele dagen opsluiten in je huis. Heerlijk lijkt me dat, maar dit terzijde. Of misschien is dit wel jouw situatie en benijdt je de mensen om je heen die elkaar opzoeken. Dat kan ook. Maar ook dan heb je het voor een groot gedeelte zelf in de hand. Wat wat houdt jou tegen om die vriendin of dat bevriende stel te vragen om tijdens de Kerst een hapje en een drankje te komen doen? Omdat je denkt dat zij hun dagen oh zo vol gepland hebben? Dan vul je de boel in voor een ander. Misschien hebben zij hun Kerst agenda juist leeg gelaten om spontane dingen te doen. Hapjes en drankjes bij jou, om maar eens een voorbeeld te noemen.

Lege agenda

Maar als je bij dit artikel uitgekomen bent, dan kan het zomaar zijn dat je alle Kerststress wilt vermijden. Voor jou liever geen krampachtige familiediners waar je helemaal overprikkeld van thuis komt. I get that. Ik hoef het ook niet. Ik DOE het ook niet. Gelukkig mag ik tijdens de Kerstdagen altijd wel een dag naar mijn werk. En natuurlijk zoek ik ook graag mijn familie op. En ik wil ook graag een dag gewoon met mijn gezin zijn. Maar wat mij betreft hoef ik niet de hele mikmak in een Kerstdag te proppen omdat ik die andere aan het werk ben. Tip van de week is dan ook om je Kerst agenda zo leeg mogelijk te houden.

Last-minute please

Die lege Kerst agenda geeft jou de ruimte om hem leeg te laten of om hem last-minute met iets leuks te vullen. Maar vooral niet teveel. Zo kun je er voor kiezen om op een van de kerstdagen iets te plannen en op de andere niks. Natuurlijk kunnen er allerlei familieaangelegenheden bij komen kijken en vindt je dat je het echt niet kunt maken om niet te gaan. Tja… dat doe je dan ook zelf. Je kunt ook kiezen. Je hoeft niet iedereen tijdens deze twee dagen te zien. Kun je iets schuiven? Een week of twee later een after christmas dinner plannen misschien? Of een proosten op het nieuwe jaar op -I don’t know- 20 januari? Want waarom niet? Als je die overtuiging loslaat dat alles perse tijdens de Kerstdagen moet, ontstaat er heel veel ruimte.

kerst stress, relaxen, kerstmis, kerstperiode, relaxte kerst, kerstdagen, blog kerstmis, lalog.nl, lalog

Tikkie te vol

Zit je Kerstplanning toch een tikkie te vol?

Plan dan heel bewust wat korte momenten voor jezelf in. Ga voor het Kerstdiner met de hele familie nog even in je eentje een blokje om, of gun jezelf een korte meditatie voordat je in je Kerstoutfit aan het ontbijt verschijnt.

Nog meer relaxen tijdens de Kerstdagen? Blijf een hele dag binnen in je huispak, kijk Kerstfilms, neem een extra lange douche en doe vooral niks ingewikkelds voor het avondeten. Een relaxte Kerst gegarandeerd 😉

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *