Mind & body Mind & mindset

Geen mindful ochtendritueel

waarom geen ochtendritueel, ochtendritueel, ochtend, persoonlijke ontwikkeling, mindfuless, rust, moeder, gezin, blog, lalog.nl, lalog
Een ochtendritueel. Het lijkt wel alsof  iedereen om vijf, zes uur in de ochtend het bed uit springt. Om diepgaande vragen te beantwoorden, te wandelen, mediteren en een koude douche te nemen om de dag vervolgens mega energiek te beginnen. Op social media wordt je ermee om je oren geslagen. Journallen, mediteren, mindfulness… I’m all for it. Maar van zo’n ochtendritueel krijg ik gewoon jeuk.

Weer een moetje

Laat ik even voorop stellen dat zo’n ochtendritueel je heel veel rust en positieve energie kan geven. I know. En een extra moment voor jezelf is natuurlijk altijd mooi meegenomen. De dag rustig opstarten is wel echt een fijn voordeel als moeder van drie over here.

Maar voor mij voelt dit dan als een moetje, en daar voel ik echt weerstand tegen. Het heeft er alles mee te maken dat ik afwisselend vroege en late diensten werk. Ik moet dus al regelmatig voor half zes mijn bed uit om te gaan werken en bij late diensten kom ik rond elf uur, half twaalf in de avond thuis. Voordat ik dan slaap is het vaak half een. Ja, dan zet ik dus echt geen wekker om een ochtendritueel te doen…

Flexibele ritueeltjes

En laten we wel wezen: zo’n ochtendritueel hoeft nou ook weer niet elke dag. Maar op de dagen dat ik geen rekening hoef te houden met mijn werk, wil ik gewoon niet zo’n belachelijk vroege wekker zetten voor een ochtendritueel… So far mijn excuses om geen mindful ochtendritueel te hebben.

Ik voel me er soms een beetje schuldig over: alsof mezelf dan tekort doe. Inmiddels heb ik mezelf aangeleerd om dan weer even in te checken bij mijn why: doen waar ik blij van wordt.

En dan weet ik dat ik mezelf geen tekort doe, maar mezelf juist alle ruimte geef door niet krampachtig voor een mindful ochtendritueel te kiezen en dan is het wat mij betreft allemaal weer helemaal oké.

Ik sluit niet uit dat ik nooit een ochtendritueel in zal gaan bouwen. Misschien schrijf ik er nog wel eens een blog over, haha. Maar voorlopig zul je mij niet om zes uur ‘sochtends met een journal of een meditatie zien op Instagram.

blog, blog moederschap, blog balans, mamablog, lalog.nl, lalogblog, rust, balans, passie, jezelf zijn

Ik doe dat wel op een ander moment. Die flexibele ritueeltjes plan ik niet echt in. Soms, als ik merk dat ik het echt nodig heb, dan reserveer ik wel een momentje, maar verder doe ik dat gewoon lekker wanneer ik er zin in heb.

Laten we het vooral luchtig houden en onszelf niets onnodig opleggen 😉

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *