Lifestyle Mind & body

Een bril of lenzen…

bril, lenzen, blog, lifestyleblog, La Log

Laat één ding duidelijk zijn: ik vind het allebei niks. Om te beginnen met lenzen. Ik heb ze zeker al vanaf mijn zestiende, maar we zijn geen vrienden. They suck. Letterlijk! Lenzen zuigen zich namelijk überfanatiek vast aan mijn oogbol. Met allerlei oogdruppels en lenzenvloeistof probeer ik er nog wat van te maken, maar meestal loop ik de hele dag rond met het uitzicht op een flinke mistbank. En dat is echt Heel Vervelend. Regelmatig kijk ik iemand heftig knipperend aan. ‘Gaat het wel?’ vraagt de persoon in kwestie dan, denkend dat ik ieder moment in tranen uit kan barsten. Een ander scenario in zo’n situatie is dat er af en toe een manspersoon denkt dat ik een mislukte versiertruc sta uit te voeren. Gênant!!! Nee hoor mensen, ik probeer alleen maar wat te maken van mijn uitzicht.

Dan een bril. Laten we zeggen dat ik gewoon geen brillenhoofd heb. Dus verwacht hier maar geen uitgebreide selfies met bril. Tel daarbij op dat ik er hoofdpijn van krijg omdat ik steeds langs (of tegen) de randen van mijn bril kijk (hoe groot het montuur ook is, echt!) en tel uit je verlies. Daarnaast is een bril geen optie met lesgeven en sporten, dus daar ga je al.

Terug naar die lenzen dan maar. Ik heb werkelijk alle mogelijke lenzen al geprobeerd: half jaar lenzen, maandlenzen, daglenzen, goedkope meuk, dure meuk. En nergens zie ik het écht helder door. Frustrerend! Volgens mijn opticien heb ik erg weinig eiwit op mijn ogen zitten waardoor de boel snel uitdroogt en troebel wordt. Vooral als er een verwarming of airco in de buurt is beleef ik veel knipperscènes. Beetje mannen versieren enzo 😉

Momenteel draag ik al een aantal jaar de twee weken lenzen van Acuvue. Dure meuk. Maar hiermee zie ik het nog het beste. Thuis zet ik steeds vaker een bril op om mijn ogen genoeg zuurstof te geven en probeer ik mijn man te versieren door heftig met mijn ogen te knipperen. Ondanks die bril.

Laatst had mijn opticien het over nachtlenzen. Die draag je dus ‘snachts en ze vervormen je ogen! Say what?! Ik vind het maar een eng iets. Want stel dat je wakker wordt, in je oog wrijft en dat je dan die lens kwijt bent omdat ie achter je oogbol verdwenen is. Pure horror. Al lijkt het me wel een heerlijk idee om zonder die plaklenzen alles helder te kunnen zien! Maar wat als het effect van de nachtlenzen over is? Want je blijft na het uitdoen van die lenzen maar een bepaald aantal uren scherp zien. Sta je daar weer met je bril te koekeloeren. Mocht je die toevallig bij je hebben, anders ben je sowieso de lul. Voorlopig blijf ik nog maar even knipperend aanklooien met oogdruppels en lenzenvloeistof…

Een bril, lenzen, laseren… Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

10 gedachten over “Een bril of lenzen…

 1. Oh wat lijkt me dat vervelend zeg..
  Nachtlenzen lijkt me op zich wel chill, maar aan andere kant ook weer niet inderdaad haha.
  Zelf draag ik meestal lenzen, soms een bril (bij vermoeide ogen).

 2. Vervelend voor je meid. Ik kan me goed in je verhaal vinden. Ik heb van alles geprobeerd maar helaas zit niets goed. Ik moet maar een bril dragen helaas. Ik vind dat ook erg pijnlijk achter mijn oor en op het botje van mijn neus. Heb je al daglenzen geprobeerd?
  Ik mag geen nachtlenzen gebruiken geen vloeistof e.d. Dus moet ik me maar bij die bril neerleggen. Erg irritant met make up. Dus ik mag alleen heel zelden 1 keer per jaar naar een feest daglenzen. Maar die voel ik ook zitten het irriteert. Die zitten gelukkig in water. Maar ze zijn wel beter dan zachte en harde lenzen.

  1. Jeeee, Sherry wat een verhaal! Echt super vervelend, dan mag ik nog niet klagen… Oef ja zere oren en neus van een bril, ik ken het.
   Daglenzen heb ik ooit wel geprobeerd, maar kan ik zeker nog eens doen. Hoop dat er voor jou ooit wonderlenzen op de markt komen 😉

 3. Die nachtlenzen heb ik al regelmatig over gehoord maar ik vind het ook maar een vies idee om met lenzen in te gaan slapen. Na twintig jaar lenzen dragen, lijken mijn ogen ook lensmoe. En de airco op het werk helpt er niet veel aan. Pff, wat een miserie.

 4. Ik ben echt voor laseren. Zo’n vrijheid. Maar ik ben toen wel getest of ik niet te droge ogen had. Dus dat zal voor jouw,buiten jouw angst ook geen optie zijn denk ik.

 5. Ik heb zelf al jaaaren nachtlenzen en ik vind ze super!
  Ik had ook altijd last van mijn daglenzen en vind een bril verschrikkelijk, dus ik moest iets 😉 ze zijn net zo duur als mijn daglenzen en heb niet eens mpeite met zien als ik ze een nachtje niet in heb gehad. Ik zou zeggen; gewoon proberen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *