Mind & body Mind & mindset

Liever zijn voor je zelf? Zo doe je dat!

minder kritisch, zelfliefde, zachtheid, lief zijn voor jezelf, selfcare, self love, zelfkennis, acceptatie, blog, mindfulness, persoonlijke ontwikkeling, lalog.nl, lalog

Eigenlijk zou je liever voor jezelf mogen zijn. Na de zoveelste uitputtingsslag gaat deze gedachte op repeat door je hoofd heen. Je weet het ook wel, maar toch is het moeilijk om dit in de praktijk toe te passen. Met deze 4 tips kun je makkelijk kleine stappen zetten om liever voor jezelf te zijn!

4 Tips

1. Just say no

Dit is misschien ook wel meteen de moeilijkste, maar “nee” zeggen tegen iets is vaak “ja” zeggen tegen jezelf! Begin gewoon met kleine dingen. Dingen waarvan je voelt dat je ze eigenlijk niet wil doen. Naar dat ene feestje gaan, of die borrel, waar je niet op zit te wachten. Of overwerken terwijl je eigenlijk al plannen hebt gemaakt. Neem jezelf serieus en schuif jouw eigen behoeften niet opzij voor iets anders als dit ten koste gaat van jezelf. Dat gaat één keer goed, een tweede en derde ook nog, maar daarna begint het te knagen. De vermoeidheid steekt de kop op, je voelt jezelf lusteloos en hebt nergens zin in. Dan ben je eigenlijk al te laat…

2. De lat lager leggen

De lat lager leggen is ook al zo’n goed idee! Want van wie moet die badkamer perse vandaag schoon gemaakt worden? En als jij je niet stoort aan je vieze ramen, dan laat je ze toch lekker zo! Hulpouders nodig bij een schoolreisje? Laat eerst de rest maar reageren. Jouw prio mag namelijk heel ergens anders liggen: bij jezelf. De enige die teveel van jou verwacht ben je meestal zelf.

3. Investeren in jezelf

Natuurlijk hebben de kinderen nieuwe schoenen nodig. Je moet ook nog een verjaardagscadeau regelen voor één van je beste vriendinnen, het jubileumfeest van je (schoon)ouders organiseren en het kinderfeestje van de jongste is ook in zicht. Om nog maar te zwijgen over sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Leuk, maar ook veel. Investeer daarom ook tijd en geld in jezelf. Boek die one day retreat, massage of spa-dag om op te laden en ga voor die ene cursus die je al zo lang wil gaan doen. Wanneer je investeert in jezelf, kijk je liefdevol naar wat jij nodig hebt. Gun het jezelf om te groeien!

4. Luister naar je lijf

De body & mind-connectie: neem ‘m niet voor lief! Jouw lijf uit feilloos wat er zich vanbinnen afspeelt en het roept net zo hard totdat jij daar naar luistert. Klachten en ongemakken zijn een reflectie van jouw binnenwereld. Het is al heel lang bekend dat emoties een trillingsfrequentie uitzenden. Soms zijn deze op een bepaalde plek in jouw lijf sterker of juist zwakker. Jouw lichaam is superslim en zet deze trillingsfrequentie om in een signaal. Luister dan ook naar dit signaal en dender niet door! Last van je voet? Voel dan eens of je wel het juiste pad bewandelt. Zere heup? Dat kan een teken zijn dat je jezelf tegenhoudt in een volgende stap. Pijnlijke rug? Wellicht ben je dan meer op een ander gefocust in plaats van op jezelf. Toon liefde naar jezelf en zoek de achterliggende boodschap in jouw klachten. Lastig? Jazeker! Journallen en mediteren kan je helpen om hier een stap verder mee te komen.

Geniet ervan om om liever te zijn voor jezelf!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *