Kids Mama en zo

Ze mogen weer naar school! Team joeh of boe?

terug naar school, corona tijd, coronacrisis, school tijdens corona, wel of niet naar school, basisschool, kleuters, mamablog, mamalifestyle, lalog.nl, blog

Volgende week is het zover: de basisscholen gaan weer open! Wel anders dan normaal, maar toch. Ik heb hier een blije kleuter in huis die niet kan wachten om weer naar school te gaan. En hoewel de meeste kinderen staan te springen, zijn niet alle ouders on board om hun kinderen weer naar school te laten gaan. Hoe dit bij ons ons zit?

Team joeh of team boe?

terug naar school, corona tijd, coronacrisis, school tijdens corona, wel of niet naar school, basisschool, kleuters, mamablog, mamalifestyle, lalog.nl, blog

Nou sowieso team joeh hier op de foto, haha. Noor wil weer graag naar school en Lot kan niet wachten om weer te mogen spelen bij het kinderdagverblijf. De meeste die me kennen verwachten dan ook wel dat ik zelf ook team joeh ben wat het naar school gaan betreft. Mevrouw nuchter en alles hier. Maar dat betekend niet dat ik er niet serieus over heb nagedacht.

Doe ik er wel goed aan om de kindjes naar school en opvang te doen? Die vraag is meerdere keren door mijn hoofd heen gegaan. Voel ik me fijn bij het idee dat de meiden weer echt op pad gaan tijdens dit hele Corona-gebeuren? Nou ja, op zich wel. Naast het feit dat ze snakken naar uitdaging en spelen met hun vriendinnetjes, denk ik ook dat het nu weer tijd is. Dat hele virus is de komende jaren niet ineens weg. Daarbij zijn er tal van andere virussen die minstens zo gevaarlijk zijn. Wij laten ons vooral niet bang maken, maar zijn ons er wel van bewust dat er risico’s zijn en houden ons ook gewoon aan de richtlijnen. Maar met de daling van de cijfers kan ik niet wachten om weer “gewoon” te gaan doen. Die hele 1,5 metersamenleving zie ik sowieso niet zitten. Ja, voor de komende periode snap ik het helemaal, maar daarna… Tja. Bijzonder. Maar dat is mijn mening. Voor nu gaat het om school. Stapje voor stapje. En dat lijkt me goed. Dus ja, onze kinderen gaan straks weer naar school en de opvang.

De week zal er vooralsnog wel anders uit blijven zien. Noor gaat op dinsdag en vrijdag naar school van 09:30 tot 15:30. Een continurooster is nieuw voor ons dus ik ben heel benieuwd hoe Noor dit vindt. Lot gaat gewoon weer op haar normale dagen (donderdag en vrijdag) naar de opvang. Ik ben dan vooral thuis met Ben en kan elke week één dag naar mijn werk dus dat is fijn. Dus ja, team joeh! Wij zijn er wel klaar voor, jij?

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

Lalog.nl op Instagram
Lalog.nl op Facebook

Eén gedachte over “Ze mogen weer naar school! Team joeh of boe?

  1. Ik kan me goed voorstellen dat het heel erg dubbel is. Hopelijk gaat alles goed en blijven ze gezond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *