Lifestyle Mama en zo Personal

Een wespenplaag en kindervakantie…

Mijn tranen weg bijtend zit ik op mijn campingstoel. Een verse wespensteek prijkt onder mijn rechter voet. Ik gebruik ademhalingstechnieken om de pijn de baas te blijven terwijl ik die klote wespen inwendig vervloek.

De afgelopen dagen bracht ik vooral meppend, wuivend, rennend en slaand door om mezelf en mijn gezin te ontdoen van de wespen die doelgericht op ons afkomen. Stil blijven zitten in de hoop dat ze weer doorvliegen helpt allang niet meer bij dit klote volkje. En dan ben je dus op vakantie.

After Bite als toetje

Alle campinggangers zie ik, samen met mij, continu de omgeving scannen. Electrische vliegen meppers, insectenverjagers en After Bite sieren zowat elke campingtafel. Buiten een ijsje eten is er niet bij zonder hysterisch rond te dansen (ik!) om die beesten te ontwijken. Laat staan barbecueën. Een wijntje drinken in de campingstoel. Een boekje lezen in de zon. Het. Gaat. Niet. Ze zoeken je op en vallen vrijwel direct aan. Zelfs mijn eigen vent staat met de bbq-tang om zich heen te zwaaien voor de caravan.

Agressieve typjes

Na een rondje op ons campingveldje horen we van de buren naast ons, achter ons en nou ja, de rest van de hele camping dat er overal wel mensen gestoken zijn. Kijk, volwassenen a la, mits een allergie natuurlijk, maar kinderen! Hallo. Meer dan nodig hou ik mijn drietal in de gaten. Als ze eten. Drinken. Gewoon ergens zitten. Want dat ik een angel uit mijn voet moet trekken en er een pompje op moet zetten om het gif eruit te krijgen is een ding, maar als dat wespenvolk een van mijn kinderen zou steken… dat trek ik als moeder dus gewoon niet. En alsof een wespensteek op zichzelf al niet vervelend genoeg is… wat als een van de drie een allergische reactie daar op heeft? En dus loop ik als een soort van menselijke propeller om mijn kinderen heen de hele dag. Tja. Zeker niet relaxt. Maar wat moet je dan als de wespen zich als vanzelf in je haar en onder je kleding nestelen om dan daar een potje te gaan zitten steken?

En dan ik. Reizend met mijn eterische olieen in onze caravan als natuurlijke bestijder tegen de wespen en muggen. Maar het zijn er gewoon teveel. Na nader onderzoek (en een hoop geklaag over wespen) hoor ik dat er wel tien wespennesten op de camping te vinden zijn. Daarbij heeft dit gedeelte van ons land (we zijn in het Oosten op vakantie) sowieso al met een wespenplaag te maken. Dus tel uit je wespenwinst.

Ik vind het verre van relaxt en doe mijn uiterste best om niet al te hysterisch te reageren als die geel-zwart gestreepte beesten om me heen zwermen, zodat ik dat mijn kinderen vooral niet aanleer. Hoewel ik thuis met liefde alle vliegende beestjes, die ons huis binnen geglipt zijn, weer buiten zet gaan ook wij voor een ritje naar de plaatselijke Etos. Sowieso voor electrische vliegenmeppers en insectenverjagers. Als After Bite hou ik het bij mijn eterische olie natuurlijk. Heb ik die ook niet voor niets meegenomen.

Na een klein onderzoekje bij dr. Google blijkt dat ik een steek van een hornaar of een bij te pakken had. De flinke angel die onder mijn voet zat, had weerhaakjes en kreeg ik er maar moeilijk uit. Anyways, wespen, bijen, hornaars… het is allemaal familie van elkaar en ze worden hier nu zorgvuldig geroosterd middels electrische vliegenmeppers 😉

Keep safe als je op vakantie gaat, een dagje weg of een staycation in je tuin houdt. Tips? Deel ze vooral in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *