Mind & body Mind & mindset

Hoe ziet jouw ideale week eruit?

Jouw ideale week. Hoe ziet die eruit? Hoe zou jij een hele week invullen als je nergens naar hoeft te kijken? Wat zou je dan doen? Ik vind dit dus een hele leuke en vooral ook leerzame vraag. Want het antwoord op deze vraag zegt namelijk heel veel! Ik stel mezelf deze vraag dan ook regelmatig.

En natuurlijk schrijf ik het op en zie ik het voor me. Er zijn geen beperkingen, alles is mogelijk. Het heeft natuurlijk alles te maken met doen waar je blij van wordt. Ik ben daar fervent ambassadeur van, haha. Want het is jouw eigen leven en daarin mag jij het jezelf gunnen om te doen wat je leuk vindt. Daarom zijn we hier, right?!

Tijd voor jou

Terug naar die ideale week. Een week vol met alleen maar dingen waar ik blij van word. Veel knuffelen met mijn kinderen bijvoorbeeld, samen dingen doen. Maar ook tijd voor mezelf hebben, de natuur in, groepslessen doen, lezen, mensen blij maken, wandelen, mijn yoga mat op, een warm bad nemen. En schrijven. Heel veel schrijven. Dit is maar een greep uit mijn ideale week. Hij verandert nog wel eens, en dat is ook logisch want elke periode heb ik weer iets anders nodig.

Misschien ziet jouw ideale week er compleet anders uit. Vol met feestjes. Dates. Het buitenland. Het kan allemaal. Wat ik doe als ik mijn ideale week heb helder heb, is mijn werkelijke weken ernaast leggen. Hoe zien deze eruit en wat kan ik nu al doen om zo dicht mogelijk bij mijn ideale week in de buurt te komen? Wat kan er nu al? Wat kan ik al invullen?

Om het visueel te maken kun je een weekschema maken. Kijk wat er nu ingevuld staat op welke dagen en waar je naartoe wilt met deze tijd?

Realiseren

Concreet maken, die ideale week! Stappen zetten om jouw eigen week te creëren kan altijd. Het gaat allemaal om keuzes maken. Keuzes maken om te doen waar jij blij van wordt dus! Hoe ik een aantal dingen uit mijn ideale week werkelijk heb gemaakt? In één klap pakte ik een hele hoop door Ben één ochtend in de week naar de peuterspeelzaal te laten gaan terwijl ik vrij ben. Hup, donderdagochtend is van mij. Tijd voor mezelf: check! Nog één die ik gerealiseerd heb is veel schrijven. Die krijgt een prio boven de vloer dweilen. Check dus. Mensen blij maken doe ik elke week vanachter de balie van het Efteling Hotel. Nog een check. Allemaal dingen waar ik blij van word en die makkelijk te realiseren zijn. Het is dus vooral keuzes maken.

Nou doe ik al heel veel dingen waar ik blij van word, dus ik hoef steeds maar kleine aanpassingen te doen aan mijn week om dat zo te houden. Maar misschien neem jij nu je week onder de loep en kom je tot de conclusie dat je mijlenver zit van jouw ideale week. No worries. Dat kan super overweldigend lijken, maar elke stap die jij zet naar jouw ideale week is er één. En daar wordt je dan weer blij van. Mission completed. Of nou ja, bijna dan. Maar het belangrijkste hierin is om te blijven kijken: wat kan ik NU AL doen om stappen te zetten? En dan kom je er wel. Have fun met jouw ideale week!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *