Lifestyle Personal

Tijd voor andere dingen

yoga, mindful, mindset, ontspannen, meer tijd, gezinsleven, mama van drie, genieten, mamablog, lalog, lalog.nl, lalogblog

Het is hier best wel rustig op de blog en dat is eigenlijk een goed teken. Ik ben namelijk druk met andere dingen. Of nee, ik ben niet druk met andere dingen, maar ik kies ervoor om iets anders te doen in plaats van achter mijn laptop te kruipen. Waarom? En wat ik dan wel doe? Even een kleine personal update!

Yoga journey

yogajourney, yoga, yogamat, mindful, bewust, blessure, rugblessure, balans, herstel, lifestyle, health, persoonlijke groei, gezondheid, mamablog, lalog.nl

Als je me op Instagram volgt dan zie je de afgelopen tijd mijn yoga capriolen vast wel eens voorbij komen. De Crow poses en Airplanes vliegen je daar om je oren, haha. Eerder dit jaar moest door mijn heup- en rugblessure voor onbepaalde tijd stoppen met lesgeven. Ik was mijn weg echt even helemaal kwijt en één van mijn fysio’s adviseerde me om yoga te gaan doen om meer ruimte en lengte in mijn lijf en spieren te creëren.

Sceptisch begon ik aan een 30-day yoga challenge via Youtube (voor de geïnteresseerden: Yoga with Adriene). Ik was meteen hooked. Tegelijkertijd vind ik uitdaging en ontspanning in de yoga. En juist omdat ik door mijn jarenlange gestamp tijdens mijn groepslessen en alle krachttraining korte spieren en een hoge spierspanning heb, is yoga goed voor mij. Juist omdat ik niet flexibel ben. Ik merk de progressie daarin heel duidelijk. Ik merk dat mijn lijf het nodig heeft en dat het goed voelt. Het helpt me in mijn blessures en met de acceptatie ervan.

Hoewel ik zelf ooit Power Yoga heb gegeven, was ik in die tijd absoluut niet serieus met yoga bezig. Ik deed het als één van de zoveel lessen die ik op de sportschool gaf. Deed vooral houdingen na die ik in een cursusdagje leerde. Nu weet ik dat het helemaal niet om die houdingen gaat maar om de manier waarop je in die houdingen komt en hoe je ze voelt. De weg er naartoe. Dat klinkt dan weer zweverig maar dat is het niet. Ik luister nu naar mijn lijf. Logisch is ook dat bij iedereen de houdingen er anders uit zien want elk lijf is gewoon anders.

yogajourney, yoga, yogamat, mindful, bewust, blessure, rugblessure, balans, herstel, lifestyle, health, persoonlijke groei, gezondheid, mamablog, lalog.nl

Ik verdiep me nu dus heel erg in de yoga. Lees er veel over en sta bijna dagelijks op de mat. Ik vind het helemaal fijn. Daar ben ik dus naast mijn gezin en werk vooral mee bezig. Net als met mijn fitnessprogramma om te revalideren. Drie keer in de week fitness en mijn fysiobehandelingen moeten me weer verder op de been krijgen. Of ik dan weer mijn Xcore, BRN en andere high-impact lessen kan gaan geven weet ik nog niet. Misschien is het een logische stap om mijn nieuwe passie met mijn oude passie te combineren en over een jaar of wat een yoga lerarenopleiding te gaan volgen. Maar misschien ook niet.

Nog meer redenen om niet zo vaak meer achter de laptop te zitten: een peesschede ontsteking in beide wijsvingers. Typen is iets dat ik nu zo min mogelijk probeer te doen om mijn handen te ontlasten. En dat gezin van vijf is ook niet niks trouwens, haha. Sinds lieve Ben erbij is, heb ik mijn handen echt wel vol aan ons mooie drietal dus dat er minder stukjes tekst op de blog verschijnen is ook logisch. Ik ben gewoon liever met de kids bezig. Daarnaast ben ik me ook echt een beetje aan het bedenken of mijn blog nog wel bij me past. Maar dat ga ik wel zien. Ik ga lekker verder met m’n yoga journey, mijn herstel en mijn gezin! Tussendoor tik af toe nog blogje en kun je natuurlijk gewoon meelezen. Verder ook gezellig op de hoogte blijven? Volg me op Instagram, vind ik leuk!

lalog.nl, lalog, lalogblog, mamablog, mamalifestyle blog, logo lalog

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *