Lifestyle Mama en zo Mind & body

Dag feestdagen, hello balans en structuur!? 5 Gouden tips!

me time, moeders, metime, ontspannen, ontspanning, relax, relaxen, gezin, blog, mamablogger, mamblog, lifestyleblog, mama-lifestyle blog, La Log.nl
De feestdagen zijn weer voorbij en hoe leuk ze ook zijn: thank God dat die hysterische kerstboom (waar ik toch ook zo van hou!) de deur uit is en het wekelijkse ritme weer terug komt
. Want HOE overprikkeld kunnen kinderen worden zeg?! 5 December-stress, uitzwaaien van de Sint, Kerstviering hier en daar, de Kerstdagen zelf, Oud en Nieuw, vuurwerk… Is bij jou in huis de balans en structuur al terug?

Zelfs ik werd er onrustig van, van die hele decembermaand. Of juist ik. Juist de moeder in het hele huishouden die niet twee weken Kerstvakantie had en gewoon door werkte. Heerlijk trouwens 😉 Even weg uit het geregel rondom die dagen. En zelfs op Eerste Kerstdag en Oudjaarsavond was ik aan het werk want ja, ook dan is de Efteling gewoon geopend voor al onze gasten. Wij probeerden de Kerstvakantie dan ook zo relaxt mogelijk door te komen want er was al zoveel aan de hand voor de kinderen. Leuk natuurlijk, maar soms ook een beetje te veel. Wat bij de kinderen resulteerde in slecht slapen, huilbuien en klieren. En bij mij trouwens ook, haha nee hoor, zo erg was het niet maar mijn energielevel was niet top. Mijn aanwezigheid op de blog trouwens ook niet. Welke aanwezigheid inderdaad. Ik was vooral offline want ik doe een beetje (te) veel.

Gelukkig was Wim twee weken vrij en dus thuis voor de meiden. Maar dat was natuurlijk ook weer gek want normaal ben ik het meeste thuis. Kortom: Noor en Lot van slag, ik van slag maar Wim bracht ons in een heerlijk rustig vaarwater met zijn vakantiegevoel (hij wel!). Top. Maar nu weer naar school, normale werkdagen en meer balans en structuur. En voor mij ook. Want ik was dus vooral offline de laatste weken. Mijn probleem is dan ook dat ik heel veel dingen gewoon te leuk vind om te doen en dan doe ik alles dus maar. Maar ja: where is de balans dan? Dat dus. Dat moet ik in 2019 wel een beetje meer terug vinden en dit zijn daarbij 5 gouden tips:

5 x doen in 2019:

1. Minder doen in plaats van meer –> prio lijstje maken
In mijn geval betekend dat domweg: stoppen met een aantal dingen. Ik voel me veel te verantwoordelijk voor heel veel dingen en ik wil veel. Heel veel. Ik ga alles wat ik doe op een rijtje zetten en geef het een cijfer. Hoe blij maakt het me? Waar wordt ik echt nog blij van? Geeft het me ook energie of kost het me alleen maar energie? Dit is echt mijn moeilijkste punt!

2. Vaker “nee” zeggen
Deze kennen we allemaal en het is zo moeilijk maar het kan je zoveel opleveren (rust, tijd, ontspanning).

3. Ga even offline
Zo fijn! Wat denk je van al die prikkels die je krijgt van die beeldschermen de hele dag? Waarom moet je de hele tijd op de hoogte blijven van Social Media? Geef jouw telefoon en die van je partner een vaste plek in huis als je thuis bent en spreek vaste momenten af om je mobiel te checken = minder onrust, minder prikkels en meer tijd voor elkaar!

4. Bewegen
Tuurlijk kom ik weer aan met bewegen hoor 😉 en in dit artikel leg ik nog even graag uit wat bewegen en sporten allemaal voor je doet. Belangrijk voor jouw balans: je blijft fit, je maakt gelukshormonen aan, je voert afvalstoffen af en maakt je hoofd er even helemaal leeg mee!

5. Maak een weekmenu
Top tip! Dit doe ik al sinds vorig jaar en kan niet meer zonder! Ik hoef niet meer elke dag na te denken over “wat we nou weer gaan eten” en de boodschappen kunnen we op die manier vrijwel in één keer doen.

Waar struggle jij mee? Voor mij is dat vooral punt 1 en 2. In 3 ben ik al behoorlijk goed (want: luie blogger haha) en 4 haal ik uit mijn sportlessen geven en liefde voor groepslessen. Ja, dat doe ik ook al. En dan kom ik weer bij punt 1 uit… Maar punt 5 blijf ik doen, dat is echt zo fijn en het scheelt een hoop gedoe. Succes met jouw balans en structuur!

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Volg lalog.nl ook op Instagram en Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *