Body & food Personal Schildklier

Personal: getekend door een schildklier aandoening

schildklier, schildklieraandoening, trage schildklier, hypothyreoïdie, te snelle schildklier, hyperthyreoïdie, schildklierpatient, schildklieraandoening, medicijnen, thyrax, euthyrox, blog, mamablog, lifestyleblog, la log, personal, lalog
Getekend door een schildklieraandoening. Oké, dit klinkt heel zwaar en natuurlijk ben ik niet alleen maar getekend door mijn schildklieraandoening, maar zwaar? Ja, dat is het soms. En ik zit er even mee. Of eigenlijk niet even, maar for life. Ik liet deze week weer bloedprikken om mijn waardes te laten meten en het was not good.

Persoonlijk en echt

Helemaal geen leuk artikel om te delen dit, maar wel hartstikke persoonlijk en echt. En er zijn absoluut dingen en aandoeningen die vele malen erger zijn en ik ben helemaal niet zielig of zo want als dit “het enige” ding is waar ik mee zit dan mag ik in mijn handjes knijpen. Maar het is wel mijn ding. En ik zit ermee. En natuurlijk ga ik dit ook gewoon delen want er is nog veel onbegrip door onbekendheid van schildklieraandoeningen. Ik hoop dat jullie er nooit mee te maken krijgen maar echt: heb je vage klachten, ben je extreem moe? Laat je bloed controleren want je kunt je zoveel beter voelen! Tenminste… als je medicijn goed ingesteld wordt…

Not good

Ergens wist ik het wel want hello vage klachten. Maar ik wilde het eigenlijk niet erkennen want ik voel me sinds de dosering van mijn schildkliermedicijn begin dit jaar omhoog is gegaan juist zo goed! Niet meer de eeuwige moeheid, volop energie en zin om dingen te doen: zo fijn!

Mijn schildklier werkt oorspronkelijk te langzaam- of eigenlijk: die werkt gewoon bijna niet. Er worden dus bijna geen hormonen afgegeven die belangrijk zijn voor je hele gestel en gemoedstoestand. Al zeker vier jaar ben ik zoekende naar een goede afstelling van medicijnen. Veel bloedprikken, ups en downs horen daar ook bij. Vermoeidheid, of juist een onrustig en opgejaagd gevoel hebben, snel geïrriteerd zijn, zenuwpijn, haaruitval, afbrokkelende nagels, een verstoord hartritme (!!) en what not. Ja, dit is serieuze business. Echt niet tof.

En ik zit er dus bovenop wat het controleren van mijn hormoonwaardes betreft. Not a fan van bloedprikken, maar het moet. De geadviseerde bloedprik van 1 keer per jaar heb ik nou werkelijk nog nooit gehaald, het is meer een bloedprik per kwartaal bij mij omdat ik gewoon aan alles voel dat het niet goed zit. En nu dus ook weer niet. En het is flink mis ook. Een van mijn waardes zit zwaar beneden de ondergrens (0,1 dus hij is op z’n laagst) en dat betekend dat ik met deze dosering van mijn medicijn een TE SNEL werkende schildklier heb op dit moment. Er worden nu veel te veel hormonen afgegeven en ik kan bijna alle klachten die daarbij kunnen horen afvinken en dat is een hele lijst. Enge dingen ook. Bah. Maar het probleem is dus dat ik me tegelijkertijd juist zoveel beter voel dan de afgelopen periode. De andere hormoonwaarde zit namelijk voor nu juist wél goed en die gaat dwars tegen die te lage waarde in. Lekker duidelijk verhaal ook maar het komt erop neer dat ik er echt gek van word en nu wéér opnieuw die medicijnen moet laten afstellen omdat het zo niet kan blijven.

schildklier, schildklieraandoening, trage schildklier, hypothyreoïdie, te snelle schildklier, hyperthyreoïdie, schildklierpatient, schildklieraandoening, medicijnen, thyrax, euthyrox, blog, mamablog, lifestyleblog, la log
Feeling good, gelukkig…

Ik hoop dat het snel beter wordt! Over het algemeen voel ik me gelukkig goed! Nu die hormoonwaardes nog…

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 
Klinkt dit herkenbaar voor jou? Lees ook: Moe? Check je hormonen!

La Log op Instagram
La Log op Facebook

5 gedachten over “Personal: getekend door een schildklier aandoening

  1. Ik heb 10 jaar geleden schildklierkanker had en heb nu maar ene halve schildklier over. De laatste tijd voel ik me zoals je zegt heel moe. Deze morgen bloed laten prikken. Benieuwd naar de uitslag

  2. Hey Wendy,
    Ik doe met je mee. Hier ook flink aan het schommelen en nog steeds vaak moe ( ook combi met hooikoorts hoor). Ik zit nu op 200mg eutirox. Tabletten zijn deze hoogte niet te krijgen dus een combi van tabletten, maar als ik ze vergeet merk ik dit gelijk. In de winter zakt vooral mijn weerstand en stijgt mn weegschaal… the never ending story… succes

    1. Hee Mandy, wat een drama he?! Hier is het ook al 4 jaar achter elkaar onrustig. Het is nooit lang stabiel, ik word daar zo moedeloos van ? Bij jou ook ellende dus ? sterkte hoor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *