Kids Mama en zo

Eerste les peuterzwemmen: doodeng!

peuterzwemmen, zwemmen, zwemles, zwembad, blog, mamablog, peuter, lifestyleblog, mamalifestyleblog, La Log.nl
De eerste peuterzwemles van Noor: gisteren was het zover. Ik vond het doodeng. En zij trouwens ook. Babyzwemmen was al geen succes toen Noor kleiner was en ik vond het vooral “een gedoe”. Gedoe wat nu eigenlijk wel heel goed van pas had kunnen komen omdat dat grote bad voor een 3-jarige nogal spannend is…

Op vakantie vindt Noor peuterbadjes helemaal leuk, ze is dan volop bezig met het water en de glijbaantjes. Maar dan. Zodra we het diepe water in gaan klampt ze zich aan mij of papa vast en dat is het dan. Niks drijven, in het water springen of spetteren. Doodeng vindt ze dat. En nou moest ik haar dus voor het eerst alleen in dat water laten. Het zweet stond op mijn voorhoofd. Letterlijk ook echt want het was natuurlijk bloedheet in dat zwembad.

Loslaten

Het eerste kwartier zaten we langs de kant want no way dat Noor dat bad in ging dus. Dat wist ik natuurlijk al lang. Damn, had ik nou toch maar doorgezet met dat babyzwemmen een paar jaar geleden. Maar goed, dat is jammer. Na minuten lang lullen had ik Noor ein-de-lijk zover dat ze de zwemkurkjes aan deed. “Alleen maar om even te passen,” zei ik heel onschuldig. Natuurlijk loodste ik haar stap voor stap mee naar het trapje. Eerst met de voetjes in het water, later nog een treetje verder en toen riepen we de juf om Noor verder mee het water in te nemen. Daar ging ze. Aan het einde van de les had ze de juf nog maar met één hand vast en glimlachte ze zowaar een paar keer! Je snapt dat ik trots as hell was op mijn moppie!

En het werd nog beter: ze wilde na de les nog verder zwemmen! Zo hebben we bij het trapje en aan de kant geoefend met drijven en zijn er heel wat high fives uitgedeeld. Knap kind. Nou maar hopen dat ze volgende zondag weer wil. En kleine Lot van één jaar? Die gaat mooi op baby/peuterzwemmen in de groep ervoor. Wat een gedoe… 😉

Doet (of deed) jouw kindje aan baby- of peuterzwemmen om hem/haar watervrij te maken?

La Log, La Log.nl, blog, blogger, Wendy, Wendy La Log, mamablog, lifestyle blog, mama-lifestyle blog

 

 

 

Follow on Instagram!

4 gedachten over “Eerste les peuterzwemmen: doodeng!

  1. Wat heb ik toch een geweldige kleindochter. Onze Noortje doet het geweldig ?. Hopelijk start de komende zwemles gelijk in het water. ?‍♂️

  2. Bij ons in het zwembad doen ze niet aan peuterzwemles, omdat ze van mening zijn dat het voor 5 jaar geen meerwaarde heeft. Mijn kind gaat blind het water in (Aan de lijve ondervomden) en zou het heel fijn vinden als hij op zwemles gaat. Al zou ik het ook doodeng vinden.

    1. Ik kan me daar ook wel iets bij voorstellen hoor, dat het onder de 5 niet geven. Kan me daar wel wat bij indenken. Toch blij dat Noor nu rustig aan kan gaan wennen voordat ze echt voor haar A-diploma op les gaat 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *