Baby Mama en zo

Wanneer haal je de box weg?

box, baby, tot wanneer de box gebruiken, box weghalen, blog, mamablog, mama-lifestyle blog, lifestyleblog, kinderen, La Log
De box. Kon ik een jaar geleden met mijn baby-bump niet wachten om dat ding weer neer te zetten in de woonkamer, nu mag ‘ie eigenlijk wel wieberen, haha. Aarzelend vroeg ik aan Wim of we de box binnenkort op konden ruimen, want Lot zit er nog maar zelden in. Eigenlijk alleen als het even niet anders kan. En natuurlijk kan het dan wel anders, dus, hop: weg dat ding. Of toch nog niet? Het is weer zo’n ding he, alsof je weer een stukje “babyperiode” afsluit. Wanneer haal je nou de box weg? Ik zocht het uit!

Welke leeftijd?

Bij ons oudste dochtertje Noor deden we de box weg toen ze ongeveer 14 maanden oud was. Na wat research op verschillende forums zie ik dat dit ongeveer de gemiddelde leeftijd is bij een eerste kindje. Bij een tweede is dit meestal een heel ander verhaal. Zo ook bij ons. Mevrouw ziet namelijk haar oudere zus door het hele huis heen gaan en dat wil baby Lot ook!

box, baby, tot wanneer de box gebruiken, box weghalen, blog, mamablog, mama-lifestyle blog, lifestyleblog, kinderen, La Log

Wel/niet weghalen?

Morgen wordt Lot één jaar en ze zit zeker al een maand of drie bijna nooit meer in de box, dus ja… Lot is er wel aan toe om dat ding weg te doen, maar ben IK er aan toe? Haha! Want soms is het toch wel erg fijn dat ik haar even in de box kan zetten. Als ik Noor moet helpen met naar de wc gaan bijvoorbeeld. Of als ik ga koken. Maar toch is het dan maar heel even dat ze zich vermaakt in de box, want niet veel later laat ze van zich horen en wil ze eruit.

Verder heb ik er ook weer zo’n weeïg gevoel bij om de box weg te halen. Bij Noor had ik dat ook. Tja, je sluit toch weer een stukje van het baby-zijn af… Maar dat is meer een moeder-ding denk ik. Als je naar je kindje kijkt weet je wel wanneer hij of zij er klaar voor is om de box vaarwel te zeggen. Nou mama nog. Maar toch: ergens in de komende weken gaat ie verdwijnen. Hoe fijn dat ik daar dan een “VT-wonen plant” neer kan zetten en een beetje van mijn interieur terug heb!  😉

Bij welke leeftijd nam(en) jouw kindje(s) afscheid van de box?

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste artikelen? Like La Log.nl op Facebook!

5 gedachten over “Wanneer haal je de box weg?

  1. Bij ons heeft ie tot 18 maanden gestaan, maar dat was echt pure luiheid: we gebruikten hem al wéken alleen nog als speelgoed verzamelplaats. En we wisten niet zo goed waar dat ding te laten eenmaal uit elkaar. Dus nu staat ie niet meer in de woonkamer, maar uit elkaar op de overloop in de weg. Haha!

  2. Kan me goed voorstellen dat je het gevoel hebt dat je een stukje babytijd afsluit. Zelf zou ik inderdaad naar het gedrag van het kind kijken. Maakt hij of zij er geen gebruik meer van: weg met dat ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *