Mama en zo

Peuter paniek, deel 2

peuter, paniek, driftbui, kinderen, mama zijn, mamablog, blog, lifestyle blog, La Log

Deel twee ja. Want er is ook een deel één. Truth is, dat ik er wel een heel boek over kan schrijven, maar ach, laten we het voorlopig maar bij twee artikelen houden, haha! Soms zit ik als mama midden in de paniek van mijn peuter. Blijkbaar dan dus, want twee seconden geleden was er nog niks aan de hand. In die tussentijd is er verder ook niks gebeurd, dat dat even duidelijk is. Maar de paniek? Die is er hoor! Waar heeft een peuter last van? Hier een lijstje met dingen waar je je als mama op kunt voorbereiden (haha, NOT!)

Drama

peuter, paniek, driftbui, kinderen, mama zijn, mamablog, blog, lifestyle blog, La Log

Nou mag ik met Noor niet klagen. Nee, écht niet. Ze is nu twee en een half jaar en de paniek-situaties zijn gelukkig vrij zeldzaam en tot nu toe altijd snel over. Maar dat kan ook anders. Ook bij Noor. Want de gemiddelde peuter heeft wel eens last van het volgende:

 • Lust ik niet
  Boterhammen? Bahh, mama! En dan hoor ik dat ze bij de opvang zonder probleem twee boterhammen heeft weggekaand! Uhu.
 • Jurkje aan
  Een carnavals jurkje aan doen terwijl het geen carnaval is. Nou en?! Noor wilde als Mini Mouse de dag doorbrengen en ging echt geen gewone kleren aandoen. (Haha, dit vind ik dan weer wel heel grappig!)
 • Uit eten? Ja, dag.
  Het leek zo’n goed plan: jullie met je peuter in dat gezellige restaurant. Het zou vast goed gaan want ze hebben ook een kinderkaart. Uiteindelijk kom je besmeurd met je hoofdgerecht en hongerig het restaurant uit. Je peuter had namelijk hele andere ideeën.
 • Classic: boodschappen doen
  Je kent het beeld wel van een schreeuwende, stampende peuter in de supermarkt. Dat doen ze dus echt he. En altijd als het niet uitkomt: je hebt haast, je hebt de baby ook bij je en dit schiet niet op. Een tip: doe alleen boodschappen met je kroost erbij als je de tijd hebt 😉
 • Ik wil spelen. Ik wil niet spelen.
  Ze zijn nogal wispelturig, die peuters. Een voorbeeld van hoe het hier gaat: “Noor, wil je een rijstwafel of krentjes?” “Uhh, ja,” zegt ze dan… “Wat ja?” ga ik weer. “Uhh krentjes. Nee rijstwafel. En krentjes.” “Nee pop, je mag kiezen: een rijstwafel OF krentjes.” Ze werpt me dan meestal een boze blik toe, want ja, hallo: ze wil het allebei. Uiteindelijk kiest ze voor krentjes en die vind ik dan uitgespuugd terug in het hele huis. “Bah, vies, mama. Ikke iets anders hebbe.” Zucht. “Rijstwafel dan?” “Neehee, krentjes.” Ja, dit dus. En met spelen gaat het net zo want ze wil binnen spelen. Nee, kleuren. Nee, puzzelen. Nee, Sprookjesboom kijken. Nee, verven. Of nee, toch spelen. Buiten. Ja, dag.
 • Zelluf doen
  Jas aantrekken, eten op haar vork prikken, de puzzel maken… Noor wil alles zelf doen. En dan roept ze uiteindelijk bozig “Jij helpen mama!”…

 
Dit is op dit moment toch wel de top zes. Maar gelukkig is het niet dagelijks aan de orde (afkloppen!!). Peuters zijn namelijk ook heel lief en behulpzaam. Zo wil Noor altijd meehelpen als ik bezig ben met haar baby-zusje Lot en helpt ze mee met poetsen, koken en boodschappen doen. Vaak wil ze ook mee gaan om te helpen als ik ga werken, haha, zo lief! Die paniek-momentjes incasseren we dus maar en we gaan er zo nuchter mogelijk mee om zodat het geen “ding” wordt. Werkt hier prima! *klopt nog een keer af…*

 

lifestyle blog, mamablog, La Log

 

 

 

 

Joehoe, volg je La Log al op Facebook, Twitter, Bloglovin’, Pinterest en Google+?

3 gedachten over “Peuter paniek, deel 2

 1. Pff peuter paniek ken ik hier ook, echt niet normaal soms. Het ene moment ben je de liefste mama op de wereld, helpt ze mee met luiers van haar baby zusje weggooien en wordt er veel gekust en geknuffeld en het andere moment heb ik opeens een monster wat de hele boel bij elkaar gilt. Gelukkig blijft dit nog beperkt tot thuis en bij opa en oma en verder niet in het openbaar, want ze gilt dan zo hard dat ze bijna over haar nek gaat. Waarom? Ik keek naar haar. Ja dat dus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *